راهنمای هزینه سفر به استانبول
استانبول، پایتخت غیررسمی ترکیه، یک شهر چندان معمولی نیست؛ این شهر از دو قاره تشکیل شده است و ترکیبی مسحور کننده از تاریخ و فرهنگ می باشد. از خیابان های شلوغ بازار بزرگ گرفته تا مساجد و کاخ های زیبا، استانبول مکانی است که در آن می توانید جذابیت های دنیای قدیم و امکانات مدرن را تجربه کنید. در این بین، احتمالاً مساله ای که ذهن علاقمندان به سفر به این شهر را به خود مشغول کند، هزینه سفر به استانبول است. اگر هزینه های سفر به استانبول درگیری ذهنی شما نیز هست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آیا هزینه ها در استانبول گران است؟
مقایسه هزینه سفر به استانبول و اقامت با قیمت های بسیاری از شهرهای بزرگ جهان و اروپا نشان می دهد که استانبول شهر گرانی محسوب نمی شود. اما در مقایسه با مقاصد دیگر اتحادیه اروپا مانند لهستان، رومانی یا بلغارستان، هزینه ها در استانبول بالاتر است.
خرید بلیط هواپیما تهران استانبول از هف هشتاد
بهترین زمان برای سفر به استانبول
استانبول در هر چهار فصل بسیار زیبا به نظر می رسد و در هر ماه از سال برای سفر مناسب است. آوریل تا آگوست بهترین ماه ها برای سفر به استانبول به حساب می آید. آسمان صاف و بارش کم، شهر را برای گشت و گذار و بازدید از جاهای دیدنی ایده آل می کند اما باید شلوغی را نیز در نظر داشته باشید، زیرا اکثر مسافران در این زمان از شهر استانبول دیدن می کنند.
اگر دوست دارید در سفر خود با جمعیت کمتری مواجه شوید، می توانید سفر خود را در زمستان برنامه ریزی کنید. در این تاریخ هزینه سفر به استانبول بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود. به طور کلی می توان گفت بازه های زمانی زیر به عنوان ارزان ترین تاریخ ها برای پرواز و اقامت در هتل برای استانبول شناخته می شود:
- از 8 ژانویه تا 25 مارس
- از 3 سپتامبر تا 16 دسامبر
هزینه های پیش نیاز برای سفر به استانبول
هزینه سفر به استانبول فقط شامل بلیط سفر و اقامتگاه نمی شود، بلکه در کنار هزینه های اصلی، هزینه های فرعی و در عین حال مهمی نیز وجود دارد. سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارد و به همین دلیل سفر به این کشور بسیار آسان است اما هر فرد برای سفر به ترکیه باید دارای پاسپورت باشد.
هزینه پاسپورت در سال 1402
در حال حاضر هزینه صدور پاسپورت برای سفرهای خارجی 420 هزار تومان است.
هزینه عوارض خروج کشور در سال 1402
- برای هر نفر در سفر اول 400,000 تومان
- برای هر نفر در سفر دوم: 600,000 تومان
- برای هر نفر در سفر سوم یا بیشتر: 800,000 تومان
هزینه تمدید یا تعویض پاسپورت در سال 1402
- دریافت فرم های ثبت نام و شناسه گذرنامه: 1000 تومان
- 6,250 تومان در وجه سازمان شهرداری
- 75,000 تومان به حساب سازمان نیروی انتظامی
- هزینه انگشت نگاری: 15,000 تومان
- هزینه دادرسی: 20,000 تومان
- هزینه عکس و احراز هویت: 42,000 تومان
- هزینه های دفتری؛ 32,000 تومان
هزینه خرید بلیط سفر به استانبول
پس پرداخت هزینه های مربوط به گذرنامه و عوارض خروج از کشور، نوبت به یکی از هزینه های اصلی یعنی خرید بلیط برای سفر به استانبول می شود. برای سفر به استانبول دو راه هوایی و زمینی پیش روی شماست. شما می توانید با توجه به بودجه و ترجیحات شخصی خود برای خرید بلیط هواپیما یا خرید بلیط قطار اقدام کنید.
هزینه بلیط هواپیما به استانبول
اگر برای سفر به ترکیه مسیر هوایی را انتخاب کرده اید، می توانید از مبدا تهران یا تبریز بلیط خود را خریداری کنید. شهر تهران و تبریز به طور کلی برای سفر به ترکیه با هواپیما ایده آل هستند. شما می توانید از طریق وب سایت هف هشتاد برای خرید بلیط هواپیما به استانبول از مبدا مورد نظر خود اقدام نمایید.
قیمت رفت و برگشت بلیط هواپیما از تبریز به استانبول بسته به نوع هواپیما و خدمات آن متغیر است اما به طور کلی بلیط هواپیما از تبریز به استانبول برای یک نفر بزرگسال از حدود قیمتی 10 میلیون تومان شروع شده و تا 30 میلیون تومان ادامه پیدا می کند. معمولا ایرلاین ترکیش که یکی از ایرلاین های هوایی ترکیه محسوب می شود، از نظر قیمتی نسبت به سایر ایرلاین ها گران تر است.
با توجه به اینکه ایرلاین های تهران بیشتر از تبریز هستند، ممکن است در برخی از شرکت های هواپیمایی بلیط های ارزان تری نیز ارائه شود. بنابراین توصیه می کنیم قبل از انتخاب مبداء سفر ابتدا قیمت و نوع ایرلاین های هر شهر را بررسی کنید. شما می توانید با مراجعه به وب سایت هف هشتاد از قیمت بلیط هواپیما به استانبول مطلع شوید.
رزرو تور استانبول از هفـــ هشتاد
هزینه بلیط قطار به استانبول چقدر است؟
یکی دیگر از مسیرهایی که برای سفر به استانبول پیش روی شماست، سفر از طریق قطار خواهد بود. سفر با قطار نسبت به سفر هوایی بیشتر طول می کشد اما عده ای به خاطر جذابیت های آن سفر با قطار را ترجیح می دهند. برای سفر از طریق قطار ابتدا باید به شهر تهران سفر کنید
در نظر داشته باشید که مسیر مستقیمی از تهران به استانبول با قطار وجود ندارد؛ فقط از طریق شهر وان و آنکارا می توانید به استانبول سفر کنید. از ایستگاه راه آهن تهران می توانید به دو مقصد آنکارا یا وان که هر دو از شهرهای ترکیه هستند، سفر کنید. مدت زمان مسیر تهران آنکارا 60 ساعت و مدت زمان مسیر تهران وان 20 الی 23 ساعت خواهد بود. سپس با وسایل نقلیه مختلف از آنکارا یا وان می توانید به استانبول سفر کنید. مجموع این سفر حدوداً 75 ساعت زمان می برد، در نتیجه باید خود را برای هرگونه تأخیر آماده کنید.
- هزینه بلیط قطار تهران-آنکارا : 7,532,000 تومان، معادل 204 یورو
- هزینه بلیط قطار آنکارا-استانبول: 180 یورو
هزینه رزرو هتل در استانبول چقدر است؟
دربررسی هزینه سفر به استانبول هزینه اقامت در این شهر را باید مد نظر داشته باشید. هزینه اقامت در مناطق مختلف شهرواز محله ای به محله دیگر متفاوت است. همچنین فاصله از مرکز شهر در این تفاوت قیمتی نقش به سزایی دارد. با این حال، بهترین انتخاب برای شما این است که در مناطق و محله های توریستی اصلی در قلب شهر اقامت داشته باشید، چرا که در این مناطق به راحتی می توانید انواع مغازه ها و خدمات را پیدا کنید. بنابراین هر مسافر با هر نوع بودجه ای می تواند اقامتگاه مورد نظر خود را انتخاب کند.
میانگین قیمت پرداخت شده برای اقامت یک نفر در استانبول 718 لیر می باشد. برای دو نفر که از یک اتاق هتل دو تخته معمولی استفاده می کنند، میانگین قیمت پرداخت شده برای یک اتاق هتل در استانبول 1,436 لیر در نظر گرفته شده است.
به طور کلی هزینه اقامت در استانبول به شرح زیر است:
- هزینه رزرو هاستل در استانبول: بین 200 الی 800 لیر که بسته به امکانات و خدمات عمومی متغیر خواهد بود.
- هزینه رزرو مهمانخانه در استانبول؛ بین 180 الی 1500 لیر. هزینه رزرو مهمانخانه بر اساس امکانات و خدمات رفاهی، دسترسی به امکانات عمومی و نزدیکی به جاذبه های گردشگری بسیار متغیر است.
- هزینه رزرو هتل 2 ستاره در استانبول: حدود 350 تا 1000 لیر
- هزینه رزرو هتل 3 ستاره در استانبول: حدود 600 تا 1800 لیر
- هزینه رزرو هتل 4 ستاره در استانبول: حدود 1500 تا 3000 لیر
- هزینه رزرو هتل 5 ستاره در استانبول: از 3000 تا 13000 لیر
بهترین هتل های میدان تکسیم استانبول
هزینه بازدید از جاذبه های گردشگری استانبول
هزینه بازدید از جاذبه های گردشگری نیز در زمره هزینه سفر به استانبول در نظر گرفته می شود. برخی از این جاذبه های گردشگری رایگان هستند و برای بازدید ازبرخی دیگر باید هزینه ورودی پرداخت نمایید. در ادامه به مهم ترین جاذبه های گردشگری استانبول که نباید بازدید از آن ها را از دست دهید، اشاره می کنیم:
هزینه های اعلام شده برای سال 2023 است.
- هزینه بازدید از مسجد ایاصوفیه: رایگان
- هزینه بازدید از بازار بزرگ استانبول: رایگان
- هزینه بازدید از بازار ادویه: رایگان
- هزینه بازدید از کاخ توپکاپی: 750 لیر
- هزینه بازدید از آب انبار باسیلیکا: 350 لیر
- هزینه بازدید از برج گالاتا: 650 لیر
- هزینه بازدید از موزه مادام توسو: 450 لیر
- هزینه بازدید از پارک مینیاتور: 200 لیر
- هزینه بازدید از کاخ دلماباغچه: 650 لیر
شما می توانید با تبدیل این قیمت ها به تومان از قیمت روز آن ها مطلع شوید.
هزینه غذا در استانبول
قیمت غذاهای ارزان خیابانی و قیمت غذا در رستوران های مختلف استانبول متغیر است. برای این که ذهنیت کلی نسبت به قیمت ها داشته باشید، لیست کاملی از غذاها و خوردنی ها را به همراه قیمت ارائه داده ایم:
قیمت غذاهای خیابانی در استانبول
استانبول پر از خوردنی های خوشمزه است که ارزان ترین و پرطرفدارترین آن ها را می توانید در بازارهای پر جنب و جوش استانبول پیدا کنید. قیمت این غذاها و نوشیدنی ها به شرح زیر است:
- قهوه: 3 لیر
- چای: 1.5 لیر
- شیرینی: بین 1 الی 2 لیر
- شاورما با نوشیدنی: 3 لیر
- صدف با برنج و لیمو: 1 لیر
- آب میوه تازه: 5 لیر
- گوشت کبابی و ماهی: 6 لیر
- ذرت منقلی: 3 لیر
- بستنی: 1 لیر
- میلک شیک: 4 لیر
قیمت غذاها در کافه ها و رستوران های ارزان:
- منوی ست برگر کینگ: بین 11 الی 16 لیر
- سالاد: 7 لیر
- سیب زمینی سرخ کرده و سایر تنقلات: بین 7 الی 8 لیر
- شیرینی با پنیر: 5 الی 7 لیر
- املت: 5 لیر
- غذاهای گوشتی با کباب: 20 الی 25 لیر
- ماهی: 25 لیر
- هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول
هزینه ها را با لیر ارائه داده ایم تا بتوانید در هر زمان آن ها را به واحد تومان تبدیل کرده و از قیمت به روز آن مطلع شوید.
نکاتی برای صرفه جویی در هزینه ها
قطعا دوست ندارید به خاطر صرفه جویی از لذت تجربه ی سفرتان کاسته شود اما حقیقت این است که سفر استانبول ممکن است هزینه بر باشد. در پایان قصد داریم تا نکاتی را به شما گوشزد کنیم که در صورت به یاد داشتن این نکات می توانید هزینه سفر به استانبول را طور هوشمندانه ای مدیریت کنید.
- استانبول کارت تهیه کنید. با این کارت می توانید از سیستم حمل و نقل با قیمت مناسبی استفاده کنید.
- از اتصال به وای فای رایگان استفاده کنید. بیشتر هتل ها و رستوران ها وای فای رایگان به میهمانان خود ارائه می دهند.
- با پیاده روی شهر را کاوش کنید و در هتل های نزدیک محل های دیدنی اقامت داشته باشید. به خصوص در منطقه سلطان احمد، چرا که بیشتر جاذبه های شهر استانبول در این منطقه قرار دارند و می توانید با پیاده روی راحت تر به آن ها دسترسی داشته باشید.
- دریافت کارت شهر استانبول (مانند کارت پرمیوم، لوکس و E)
- رزرو اقامتگاه و هاستل ها را به موقع انجام دهید تا از هزینه های اضافی رزرو در آخرین لحظه جلوگیری کنید.
- به جای صرف غذا در رستوران های زنجیره ای بزرگ، غذاها و محصولات محلی را تجربه کنید.
در این مطلب به هزینه سفر به استانبول و هزینه مهم ترین بخش های سفر از جمله گذرنامه، بلیط سفر، هزینه اقامت و خورد و خوراک پرداختیم. توصیه می کنیم پیش از سفر، برنامه ریزی کاملی نسبت به هزینه ها داشته باشید تا حین سفر با مشکل غیر قابل پیش بینی رو به رو نشوید.