16 تا از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه
لذیذترین غذاهای ترکیه که هر گردشگری حتما باید امتحان کند
ترکیه فرهنگ غذایی متنوعی دارد. بعضی از معروف ترین غذاهای ترکیه آن قدر در بین مردم ایران محبوب شده اند که در رستوران های داخلی هم سرو می شوند. این کشور در محل تلاقی دو قاره آسیا و اروپا واقع شده و همین امر باعث تنوع غذاهای این کشور شده است. کمتر کسی را در دنیا پیدا می کنید که به کباب های خاص ترکی علاقه نداشته باشد. تنوع بالای مواد اولیه و سفره های پر رنگ و لعاب غذا در ترکیه، هر گردشگری را به سمت غذاهای خاص این کشور جذب می کند. در ادامه با محبوب ترین و لذیذترین غذاهای ترکیه آشنا می شوید.
[toggle title=”فهرست مطالب:” state=”open”]
[/toggle]
معرفی غذاهای ترکیه با گوشت و مرغ
غذاهای گوشتی جایگاه ویژه ای در آشپزی ترکی دارند. گوشت گاو، بره و مرغ مهم ترین مواد اولیه برای تهیه انواع کباب ها است. این کباب های متنوع محبوب ترین غذاها در بین گردشگران هم هستند. در ادامه معروف ترین غذاهای ترکیه که با گوشت و مرغ تهیه می شوند را معرفی می کنیم:
دونر کباب
دونر یکی از شناخته شده ترین غذاهای ترکیه که در سراسر جهان طبخ می شود اما همان طور که می دانید طعم دونر کباب های ترکیه با کباب ترک هایی که در ایران پخته می شود، تفاوت هایی دارد. طعم دونر کباب ترکی، عاشقان کباب و گوشت را به وجد می آورد. طرز تهیه این کباب خاص هم دارای جزئیاتی است که برای گردشگران بسیار جذاب است.
دونر کباب از لایه های آبدار گوشت یا مرغ مزه دار شده درست شده که به آرامی بر روی پایه ای چرخان و در مجاورت آتش پخته می شود و سپس با چاقوهایی تیز و بسیار نازک بریده می شود. دونر کباب به طور معمول در نان های مخصوص ترکی یا نان پیتا همراه با سبزیجات تازه و انواع سس به صورت ساندویچ سرو می شود. یکی از دلایل طعم خاص این کباب، استفاده از گوشت تازه است. این کباب با روشی خاص به آرامی و برای ساعت های طولانی پخته می شود.
بیشتر بخوانیم: راهنمای سفر به وان ترکیه
لاه ماجون یا پیتزای ترکی
لاه ماجون یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که در بین گردشگران اغلب با عنوان پیتزای ترکی شناخته می شود. این نام به دلیل شکل دایره ای شکل این غذا به آن داده شده است اما Lahmacun از نظر مواد اولیه و خمیر، چندان شباهتی به پیتزا ندارد. لاه ماجون در واقع یک نان صاف، نازک و ترد است که روی آن با مخلوطی از گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، ادویه و ترشی سبزیجات پر می شود. این غذا اغلب همراه با سبزیجات تازه سرو می شود و یک غذای محبوب در ترکیه است. این غذا به دلیل طعم لذیذ گوشت و ترد بودن نان آن، به یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی در ترکیه نیز تبدیل شده است.
اسکندر کباب از معروف ترین غذاهای ترکیه
اسکندر کباب یکی از لذیذترین غذاهای ترکیه است که به نام خالق آن، یک قصاب اهل بورسا، به نام اسکندر کباب معروف شده است. این غذای خوشمزه و معروف ترکی با استفاده از نان پیتا، گوشت ورقه ای نازک، سس گوجه فرنگی، کره و ماست تهیه شده و در دیسی بزرگ سرو می شود. اسکندر کباب، یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه در بین گردشگران خارجی است.
مانتی
یکی دیگر از دستور غذاهای معروف ترکی، مانتی است. این غذای خوشمزه و پرطرفدار از جوشاندن تکه های کوچک خمیری تهیه می شود که با گوشت چرخ کرده مزه دار شده است. مانتی درون ظرف کشیده می شود و سپس با اضافه کردن ماست و سس مخصوص برای سرو آماده می شود. مانتی اگرچه شبیه راویولی ایتالیایی ها است اما با آن تفاوت های بسیاری اساسی دارد. به عنوان مثال ممکن است همراه مانتی بادمجان سوخاری نیز سرو شود. از این گذشته در تهیه مانتی برخلاف راویولی از ماست استفاده می شود. مانتی را می توان نوعی پیراشکی گوشت ترکی به حساب آورد.
پیده
پیده یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که شکلی خاص و هوس برانگیز دارد. پیده نوعی نان تخت ترکی است که خمیر آن به شکل قایق شکل داده می شود و در اجاق آجری یا سنگی پخته می شود. خمیر پیده با مواد مختلف مانند گوشت، پنیر، پیاز، فلفل، گوجه فرنگی، ساکاک (سوسیس ترکی تند) و تخم مرغ پر می شود. پیده یکی از غذاهای مهم ترکیه محسوب می شود و در همه شهرهای این کشور یافت می شود. از رستوران های معروف گرفته تا دکه های غذای خیابانی، پیده یکی از محبوب ترین غذاها در این کشور است.
بیشتر بخوانیم: راهنمای هزینه سفر به استانبول
بورک
بورک یا Börek یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که ریشه های عثمانی دارد. این غذا با خمیرهای نازکی مانند فیلو یا یوفکا درست می شود و به اشکال مختلف وجود دارد. در این غذا از مواد مختلف مانند گوشت، پنیر، سیب زمینی و سبزیجات استفاده می شود. این مواد معمولاً پخته شده و دور آن، خمیر با لایه های متعدد پیچیده می شود. بورک در ترکیه معمولا به صورت بخارپز یا سرخ شده، آماده می شود. Börek البته در بسیاری از کشورهای بالکان، قفقاز و شمال آفریقا مانند کرواسی، ارمنستان، بوسنی و هرزگوین، آلبانی و تونس محبوب است.
تستی کباب یا کباب کوزه ای
تستی کباب یکی از جالب ترین غذاهای ترکیه است که بیشتر در منطقه کاپادوکیه سرو می شود. تستی کباب یا کباب سفالی نوعی غذا با گوشت یا مرغ و مربوط به منطقه آناتولی است که در دیگ یا کوزه سفالی تهیه می شود. این غذای خوشمزه و خاص، معمولاً با گوشت بره، گوشت گاو یا مرغ مخلوط با سبزیجات، سیب زمینی و سیر آماده می شود.
برای تهیه این غذا، همه مواد مانند گوشت، مرغ و سبزیجات را در ظرف پخت مخصوص قرار می دهند و روی آن را با خمیر نان می بندند. در مرحله بعد، این ظرف را چند ساعت در تنور یا فر سفالی قرار می دهند. وقتی مواد درون کوزه پخت، کوزه از تنور بیرون آورده شده و با همان ظرف، روی میز سرو می شود.
هونکار بیندی
هونکار بیندی هم یکی دیگر از غذاهای موجود در فهرست معروف ترین غذاهای ترکیه است. این غذای خاص و خوشمزه، نوعی خورش از گوشت بره و بادمجان به همراه سس است که با تکه های لطیف ران بره تهیه می شود. برای طبخ این غذا، اول گوشت ران بره یا مرغ که به صورت قرمه ای خرد شده است، همراه با گوجه و پیاز پخته می شود. سپس بادمجان کبابی با سسی شبیه به سس بشامل مخلوط شده و کنار گوشت سرو می شود. این غذا توسط استادان آشپزی دربار عثمانی اختراع شده و هنوز هم بین مردم ترکیه و گردشگران بسیار محبوب است.
بهترین غذاهای بدون گوشت ترکیه
با این که بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکی با استفاده از گوشت و مرغ و ماهی تهیه می شوند اما در این کشور، غذاهای وگان خوشمزه ای هم سرو می شود. در ادامه با چند غذای ترکی گیاهی که بدون گوشت تهیه می شوند، آشنا می شویم:
سالاد بلغور ترکی یا کیسیر
کیسیر به نوعی از سالاد ترکی گفته می شود که طرفداران زیادی در بین ترک و گردشگران خارجی دارد. این سالاد با بلغور ریز آسیاب شده، جعفری، سس گوجه فرنگی و سایر مواد مانند پیاز، سیر، روغن زیتون، لیمو، آب میوه ها و ادویه های گوناگون درست می شود. این سالاد سالم و گیاهی نسخه ترکی تبوله لبنانی یا ارمنی است.
گزلمه
گزلمه یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای ترکیه است که در کنار غذاهای اصلی یا به عنوان عصرانه مصرف می شود. این غذا نوعی نان شکم پر است که با استفاده از خمیر نان، سیب زمینی یا اسفناج به همراه ادویه های مخصوص ترکی پخته می شود. این نان خوشمزه را می توان در کنار کمی پنیر ترکی به عنوان یک وعده کامل غذای وگان در نظر گرفت. این غذا در برخی از رستوران های ترکی و نیز دکه های غذاهای خیابانی و به صورت داغ سرو می شود.
بیشتر بخوانیم: معرفی جاهای دیدنی آنتالیا
چوبان سالاتاسی
این غذا یکی از خوشمزه ترین سالادهای ترکی است که در بین گردشگران طرفداران زیادی دارد. نام این سالاد به معنی غذای چوپان ها است و غذایی بوده که در زمان های قدیم توسط چوپان ها مصرف می شده است. امروزه چوپان سالاتاسی به عنوان سالاد با برخی از نان های ترکی به صورت مجزا یا کنار غذای اصلی سرو می شود.
این سالاد ترکیب آشنایی برای ما ایرانی ها است و شباهت های زیادی به سالاد شیرازی خودمان دارد. این سالاد از خیار، گوجه و پیاز خرد شده به همراه کمی آبلیمو، روغن زیتون، پنیر فتا و ادویه های مخصوص تهیه می شود.
لوبیا کبابی
لوبیا کبابی نوعی غذای آسیایی و یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که قیمت مناسب دارد. برای تهیه این غذا، لوبیا سبزها به تکه های 5 سانتی متری خرد شده و پخته می شود. پس از آن لوبیاها با کمی سیر و پیاز و پوره گوجه تفت داده می شود. در آخر هم تخم مرغ به مواد اضافه می شود. لوبیا کبابی نوع املت با لوبیا سبز است که طرفداران زیادی در این کشور دارد.
معرفی غذاهای خیابانی ترکیه
یکی از تفریحات جالب و خاطره انگیز گردشگران در شهرهای ترکیه و به خصوص در استانبول، خوردن غذاهای خیابانی است. سرو غذا در این دکه های خیابانی با روش های خاصی انجام می شود که برای بسیاری از خارجی ها، جدید و جذاب است. بعضی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی در ترکیه، به شرح زیر هستند:
میدیه دولما
دلمه یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است. در ترکیه نوعی دلمه خاص در بین غذاهای خیابانی ترکیه وجود دارد که با دلمه های ایران تفاوت های اساسی دارد. این دلمه ترکی با استفاده از گوشت و برنج پر شده در صدف تهیه می شود.
در دستور العمل های دیگر، این غذا با صدف پر شده با برنج گیاهی، دانه کاج، مویز و ادویه جات درست می شود. این غذا همراه با آبلیموی فراوان سرو می شود. میدیه دولما به عنوان غذایی خیابانی در استانبول و ازمیر و در دکه ها فروخته می شود. قبل از مصرف این غذا، بهتر است از تازه بودن صدف آن اطمینان داشته باشید.
ساندویچ ماهی
ساندویچ ماهی یک غذای تند خیابانی در ترکیه به خصوص در مناطق نزدیک به دریا است. این غذا از فیله ماهی سرخ شده یا کبابی همراه با سبزیجات تشکیل می شود که در نان به صورت ساندویچی سرو می شود. این ساندویچ خوشمزه و سالم، در دکه های غذای خیابانی و نزدیکی ساحل استانبول فروخته می شود.
کومپیر
کومپیر یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه در بین ما ایرانی ها است. این غذا طعمی خاص دارد که برای ما و بسیاری از گردشگران خارجی جذاب است. این غذا در واقع یک سیب زمینی تنوری بزرگ است که با سوسیس، ذرت، قارچ، هویج، نخود فرنگی، پنیر پیتزا، کچاپ و مایونز پر شده است.
بیشتر بخوانیم: راهنمای سفر با کشتی کروز استانبول
بلوط کبابی
بلوط کبابی یکی از قدیمی ترین غذاهای خیابانی ترکیه است. این خوراکی خوشمزه را شاید بتوان نمادی از غذاهای دکه ای این کشور دانست. این بلوط های خوشمزه بر روی آتش به همراه مخلفات کباب می شوند. این بلوط های خوشمزه یکی از غذاهای خیابانی خاص ترکیه در فصل های سرد سال است.
شما کدام غذاهای ترکی را می پسندید؟
غذاهای ترکی می توانند دریچه ای به فرهنگ و سنت مردم در کشورهای گوناگون باشند. تنوع غذاهای ترکیه را شاید بتوان یکی از دلایل مهم علاقه گردشگران به این کشور زیبا دانست. معروف ترین غذاهای ترکیه مانند دونر کباب، دلمه، پیده و بورک در فرهنگ غذایی دیگر کشورها نیز جای گرفته اند. روش های سرو جذاب، استفاده از ادویه های خاص و استفاده از دستور العمل های متنوع مربوط به فرهنگ های همسایه، توانسته غذاهای این کشور را به خوبی به جهانیان معرفی کند. در سفر به ترکیه باید برنامه منظمی را برای امتحان کردن طعم های ترکی تهیه کنید.