شهر شیراز

بهترین غذاهای محلی شیراز که باید طعم آن را حس کنید

شیراز را به شهر شعر و ادب می‌شناسند و حضور آرامگاه حافظ و سعدی در این شهر نیز این موضوع را به خوبی تایید می‌کند، اما آیا می‌دانستید شیراز غذاهای سنتی بسیار لذیذی هم دارد که نمی‌توان از آنها غافل شد؟ تجربه احساس طعم و مزه بی‌نظیر غذاهای سنتی شیراز بدون شک یکی از جذاب‌ترین و خاطره‌انگیزترین تجربیات سفر به شیراز خواهد بود. اگر می‌خواهید تجربه متفاوتی از غذا خوردن داشته باشید، حتما غذاهای سنتی شیراز را امتحان کنید. در ادامه به معرفی بهترین غذاهای شیراز می‌پردازیم.

آشنایی با بهترین غذاهای محلی شیراز

یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین مقاصد گردشگری ایران که به دلیل جاذبه‌های گردشگری فراوان هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند، شهر شیراز است. آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری شیراز بسیار معروف است، اما این شهر غذاهای سنتی لذیذی دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. تجربه حضور در رستوران‌های این شهر و خوردن غذاهای سنتی لذیذ آن قطعا خاطره‌ای فراموش نشدنی را برای شما رقم خواهد زد. برخی از بهترین غذاهای شیراز به شرح زیر هستند:

شیرازی پلو

شیرازی پلو یکی ازبهترین غذاهای محلی شیراز
شیرازی پلو یکی ازبهترین غذاهای محلی شیراز

اگر به شیراز سفر کنید و به خانه یکی از اقوام شیرازی خود بروید، یکی از غذاهایی که در سفره آنها حتما خواهید دید، شیرازی پلو است. این غذای خوش طعم و رنگ می‌تواند اشتهای شما را باز کند و خستگی سفر را از بین ببرد. شیرازی پلو را می‌توان یکی از مهم‌ترین و اصیل ترین غذاهای محلی شیراز دانست که با یک بار امتحان کردن مزه آن، طعم فو‌ق‌العاده و بی‌نظیرش را فراموش نخواهید کرد.

برای پخت شیرازی پلو به عنوان بهترین غذای محلی شیراز از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود. شیرازی پلو به همراه سالاد شیرازی سرو می‌شود.

بهترین کافه های شیرازُ رفتی؟!

شکرپلو

یکی دیگر از بهترین غذاهای شیراز که بسیار معروف است شکر پلو نام دارد. از نام این غذای سنتی شیراز می‌توان به شیرینی و وجود شکر در آن پی برد. اگر به طعم شیرینی علاقه دارید و شکر برای سلامتی شما مضر نیست، شکرپلو قطعا می‌تواند بهترین غذایی شیرینی باشد که تا به حال چشیده‌اید.

ترکیب غذایی شکرپلو شامل شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته و زعفران است. وجود زعفران در غذا باعث می‌شود رنگ و بوی بسیار خوبی داشته باشد. وقتی غذایی رنگ خوبی داشته باشد امتحان کردن مزه آن لذت بخش خواهد بود و تمام غذاهای محلی شیراز با زعفران مهم طبخ می‌شوند.

طرز تهیه آش شیـــــرازی

بد نیست بدانید که شکرپلو در مجالس و ایام مبارک رمضان به عنوان نذری اصلی محسوب می‌شود که معمولاً با خورش قیمه سرو خواهد شد. اگر به شیراز سفر کردید، خوردن یکی از اصیل‌ترین غذاهای محلی شیراز یعنی شکرپلو را فراموش نکنید.

دو پیازه آلو

دو پیازه آلو یکی از بهترین غذاهای محلی شیراز
دو پیازه آلو یکی از بهترین غذاهای محلی شیراز

دو پیازه آلو را می‌توان یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذاهای سنتی شیراز دانست که طرز تهیه آن بسیار ساده و سریع است. مواد اصلی این غذای محلی شامل سیب زمینی آب پز، پیاز، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی و ادویه جات و گوشت است. آلو در زبان شیرازی به معنای سیب زمینی است و این موضوع با شنیدن نام این غذا باعث سردرگمی بسیاری از غیر شیرازی‌ها می‌شود. دو پیازه آلو شیرازی یک غذای محلی بسیار لذیذ است و شیرازی‌ها اغلب این غذا را برای وعده شام با نان سرو می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم در سفر بعدی شیراز حتما این غذای لذیذ را امتحان کنید.

کلم پلو شیرازی

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز طرفداران زیادی دارد و عطر و طعم آن را هیچوقت فراموش نخواهید کرد، کلم پلو شیرازی است. این غذا از کلم، پیاز، برنج، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، ادویه جات و سبزیجات معطر مانند تره، ریحان، ترخون و شوید تهیه می‌شود. طعم کلم پلو شیرازی بسیار مطبوع است و در دسته غذاهای باکیفیت و سالم شیرازی قرار می‌گیرد. کلم پلو شیرازی غذایی است که این غذا علاوه بر شهر شیراز در بسیاری از شهرهای ایران محبوبیت دارد، اما از غذاهای اصیل شیرازی به‌شمار می‌رود و یکی از بهترین غذاهای شیراز است. کلم پلو معمولا با ماست و سبزیجات محلی سرو می‌شود.

هویج پلو

هویج پلو شیرازی
هویج پلو شیرازی

هویج پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است که به دلیل طعم شیرین خود طرفداران زیادی دارد و در استان‌های دیگر نیز شاهد پخت آن هستیم. اگر یک بار هویج پلو را امتحان کنید، قطعا عاشق طعم لذیذ آن خواهید شد. تهیه این غذای سنتی شیرازی کار سختی نیست. هویج، برنج، شکر، زعفران، دارچین، نمک، فلفل و گوشت چرخ کرده مهم‌ترین مواد اولیه برای تهیه هویج پلو هستند. استفاده از زعفران در این غذا باعث خوش رنگ شدن آن می‌شود. برای تزیین و خوش طعم شدن هویج پلو شیرازی‌ها از خلال بادام و پسته استفاده می‌کنند و در کنار سالاد شیرازی سرو می‌شود.

از شیراز سوغاتی چی بگیرم؟!

رب پلو

رب پلو یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال ساده‌ترین غذاهای سنتی شیراز است که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی را بیشتر می‌توان در سفره مردم خون گرم شیراز دید. جالب است بدانید این غذا در دسته معدود غذاهای شیرازی قرار می‌گیرد که در ترکیبات آن گوشت وجود ندارد و یکی از بهترین غذاهای شیراز با ترکیب بدون گوشت محسوب می‌شود. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهم‌ترین مواد اولیه این غذای سنتی شیراز هستند. پخت این غذا سخت نیست و یکی از اصلی‌ترین غذاها در سفره شیرازی‌ها محسوب می‌شود. اگر به شیراز سفر کردید و علاقه‌ای به غذای گوشتی ندارید، می‌توانید رب پلو را امتحان کنید و از طعم لذیذ این غذای خوش رنگ لذت ببرید.

قنبر پلو

قنبر پلو شیرازی
قنبر پلو شیرازی

قنبر پلو یکی از بهترین غذاهای شیراز است که بیشتر در مجالس و مهمانی‌ها طبخ می‌شود. مواد اولیه اصلی این غذا شامل برنج، گوشت چرخ کرده، مغز گردو، پیاز، رب انار یا انار، آرد نخودچی، کشمش و ادویه است. طعم این غذا به دلیل وجود انار و کشمش شیرین است و غالب بودن طعم شیرینی یا ترش آن به ذائقه شما بستگی دارد. بد نیست بدانید به جای کشمش می‌توان از خرما یا شیره انگور برای شیرین کردن این غذا استفاده کرد. قنبر پلو شیرازی غذایی بسیار لذیذ است و سرو آن در کنار سالاد شیرازی قطعا آن را خوش طعم‌تر خواهد کرد.

قورمه به

قورمه به یکی دیگر از بهترین غذاهای شیراز است که طعمی شیرین و بسیار خوبی دارد. همانطور که از نام این غذا پیداست، در تهیه این غذا از میوه به استفاده می‌شود. شاید تعجب برانگیز باشد که در خورش میوه‌ای مانند به استفاده شود اما باید بگوییم حضور این میوه در خورش تاثیر بسزایی در طعم این غذا خواهد داشت. گوشت گوسفند، میوه به، عسل، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم کرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم‌ترین مواد لازم برای پخت این غذا هستند که در کنار هم یک غذای خوش طعم و رنگ را تشکیل می‌دهند. پس اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، حتما قورمه به شیرازی را امتحان کنید.

بیشتر بخوانیم: بهترین هتل های شیراز کجاست؟!

اشکنه شیرازی

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی که در سراسر ایران به روش‌های مختلف طبخ می‌شود، اشکنه نام دارد. این غذا در شیراز دستور پخت مخصوص دارد و به اشکنه شیرازی شناخته می‌شود. این غذا از مواد اولیه‌ای مانند شنبلیله، نعناع خشک، تخم مرغ، نمک و زردچوبه تهیه می‌شود. تخم مرغ را می‌توان تنها ماده اولیه برای تهیه تمام اشکنه در سراسر ایران دانست. اشکنه یکی از بهترین غذاهای شیراز برای کسانی است که رژیم دارند و معمولا در وعده شام با نان گرم و تازه سرو می‌شود.

یخنی نخود

یخنی نخود از بهترین غذاهای محلی شیرازی
یخنی نخود از بهترین غذاهای محلی شیرازی

اگر از طرفداران دیزی و آبگوشت هستید حتما از امتحان کردن مزه یخنی نخود که یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است لذت خواهید برد. یخنی نخود در واقع همان آبگوشت است و مواد اصلی آن گوشت، نخود، سیب زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه خواهد بود. طعم یخنی نخود بسیار لذیذ است و با نان داغ و سبزیجات و ترشی سرو می‌شود. جالب است بدانید یخنی در لغت به معنای پخته شده است. اگر می‌خواهید در سفر به شیراز خاطره‌ای خوش و فراموش نشدنی از غذاهای محلی این شهر داشته باشید حتما یخنی نخود را امتحان کنید.

دمپختک

دمپختک به عنوان یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی شیراز شناخته می‌شود که در سراسر ایران طرفداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلم، تره فرنگی، جعفری، شوید، ریحان و ادویه از مهم‌ترین مواد لازم برای پخت این غذای سنتی شیرازی هستند.

این غذای سنتی یکی از بهترین غذاهای شیراز است که می‌توان آن را در تمام فصول سال به خصوص در فصل زمستان طبخ و میل کرد. بیشتر گردشگران شهر شیراز را با دمپختک‌های معروف آن می‌شناسند. اگر به این شهر سفر کردید، حتما یک بار هم شده این غذا را امتحان کنید.

فرهنگ غذایی شیرازی ها

یکی از جذاب‌ترین فرهنگ‌های غذایی را در فرهنگ غذایی شیرازی‌ها مشاهده می‌کنید. غذا خوردن در بین مردم شیراز فقط یک عادت ساده برای رفع گرسنگی نیست؛ آنها از این فرصت برای معاشرت بیشتر و وقت گذراندن با یکدیگر استفاده می‌کنند. در شیراز هنگام بعد از ظهر به خصوص در فصل تابستان می‌توانید در پارک‌های شهر مردم خونگرمی را ببینید که پتوی تجمع خود را با خانواده و دوستان خود پهن کرده‌اند و غذا می‌خورند.

عرقیجات و نوشیدنی‌های طبیعی جایگاه ویژه‌ای در بین عادات غذایی مردم شیراز دارد. بعید نیست وقتی در خانه آن‌ها مهمان می‌شوید، به جای سرو آب میوه‌های کارخانه‌ای، با آب بهارنارنج و شربت ریشه بیدمشک تازه از شما پذیرایی کنند. معمولا در غذاهای شیرازی به جای تکه‌های گوشت، گلوله‌های گوشتی می‌بینید. این سبک گوشت بیشتر در آشپزی شیرازی رایج است. با توجه به این که شیراز مرکبات زیادی دارد، بعید نیست که در غذاهای آنها اغلب لیمو، پرتقال یا نارنج را ببینید.

بیشتر بخوانیم: از تهران تا شیراز با هواپیما چند ساعته؟!

سخن پایانی

شیراز یکی از آن شهرهایی است که همه دوست دارند حداقل یک بار به آن سفر کنند. از این رو هتل‌های شیراز در بیشتر روزهای سال میزبان مسافران زیادی از سراسر ایران و حتی جهان هستند. جاذبه‌های این شهر تنها به دیدنی‌ها و طبیعت آن محدود نمی‌شود، بلکه می‌توان غذاهای سنتی شیراز را نیز یکی از جاذبه‌های شهر مذکور دانست. در همین راستا لازم دیدیم اطلاعاتی در مورد خوراکی‌ها و بهترین غذاهای شیراز در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا در صورت سفر به این شهر با شناخت بیشتری از این غذاهای جذاب میل کنید.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *