معرفی بهترین غذاهای محلی یزد

غذاهای سنتی یزد

استان یزد با داشتن تاریخ و فرهنگ بسیار قدیمی، به عنوان یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران شناخته می شود. این استان با داشتن آثار باستانی، پارک های ملی، روستاهای قدیمی و آب و هوای خاص، جذابیت های فراوانی برای گردشگران دارد. غذاهای محلی یزد نیز به عنوان یکی از جذابیت های این منطقه شناخته می شوند.

این غذاهای بسیار خوش عطر و طعم علاوه بر اینکه توسط مردم محلی پخته می شوند، در رستوران ها و کافه های مختلف یزد نیز در کنار غذاهای معروف ایرانی سرو می شوند. در این مقاله به بررسی بهترین و محبوب ترین غذاهای محلی استان یزد می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

بهترین غذاهای محلی یزد کدام است؟

بهترین غذاهای محلی یزد که توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است عبارتند از: قیمه یزدی، کوفته لپه، آش کدو، خورش سیب و آش گندم. در ادامه مقاله بیشتر در مورد این غذاهای خوشمزه و بی نظیر توضیح داده ایم.

ویژگی های غذاهای محلی استان یزد

غذاهای محلی یزد از جمله پرطرفدارترین و معروف ترین غذاهای ایرانی هستند که در بین گردشگران و مسافران بسیار محبوب هستند. این غذاها به دلیل طعم ویژه و خاص، رنگ و بوی منحصر به فرد و همچنین استفاده از مواد اولیه محلی و فصلی، بسیار جذاب و جالب هستند. ویژگی های خاص و متفاوت در پخت و سرو غذای سنتی یزد باعث طعم و عطر بی نظیر و منحصر به فرد آن شده است. در ادامه به برسی این ویژگی ها می پردازیم.

خرید بلیط اتوبوس از هف هشتاد
خرید بلیط اتوبوس از هف هشتاد

استفاده از مواد اولیه محلی

یکی از ویژگی های برجسته غذاهای محلی یزد، استفاده از مواد اولیه ارگانیک، محلی و فصلی است. برای تهیه غذاهای سنتی یزد، از گوشت گوسفند، لوبیا چیتی، نخود، پیاز، سیر، زعفران و ادویه های مختلف استفاده می شود. این مواد اولیه باعث می شوند غذاهای محلی یزد طعم و عطر بسیار ویژه ای داشته باشند.

ادویه های خاص

غذاهای محلی یزد دارای طعم ویژه و خاصی هستند که به دلیل استفاده از ادویه های مختلف و همچنین ترکیب مناسب مواد اولیه، به وجود می آیند. بعضی از ادویه های مخصوص غذاهای محلی یزدی عبارتند از: زعفران، دارچین، زیره، نمک، فلفل سیاه، آویشن، زردچوبه، هل، بابونه، پودر سیر هستند.

رنگ و بوی منحصر به فرد

استفاده از ادویه های خوش رنگ و لعاب باعث شده تا غذای سنتی یزد رنگ و بوی بسیار ویژه و مخصوص به خود را داشته باشد. همین موضوع باعث شده غذاهای سنتی یزد از خوش رنگ و لعاب ترین غذاهای ایران باشند. اگر برای سرو غذاهای سنتی یزد به این شهر سفر کردید حتما به رنگ و لعاب ویژه این غذاها دقت کنید.

محبوب ترین غذاهای سنتی و محلی یزد

از ظاهر زیبای شهر یزد، تاریخچه کهن آن و طبیعت زیبایش که بگذریم؛ غذاهای محلی یزد از مهم ترین دلایل مسافران برای سفر به این شهر هستند. غذاهای محلی یزد نه تنها مزه و عطر بسیار خوبی دارند؛ بلکه بسیار مفید و مغذی هستند. در ادامه این مقاله به برسی تعدادی از محبوب ترین غذاهای سنتی یزد می پردازیم.

قیمه یزدی

از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی یزد می توان به قیمه یزدی اشاره کرد. ظاهر این غذا تا حدودی شبیه خورش قیمه است؛ ولی مزه آن ها با هم متفاوت است. دستور پخت قیمه یزدی تا حدودی شبیه خورش قیمه است با این تفاوت که در پخت قیمه یزدی بجای استفاده از لپه از نخود استفاده می کنند.

دستور پخت سنتی این غذا با دستور پختی که در بسیاری از رستوران ها برای پخت این غذا استفاده می شود متفاوت است. به عنوان مثال در دستور پخت امروز ی از رب گوجه فرنگی نیز برای طعم دار کردن این غذا استفاده می کنند در صورتی که در دستور پخت سنتی این غذا از رب گوجه فرنگی استفاده نمی شود. این غذا در نهایت همراه برنج یا نون تافتون سرو می شود.

کوفته لپه

کوفته لپه یکی از معروف ترین غذاهای محلی یزد است. معمولا با شنیدن اسم کوفته یاد کوفته تبریزی می افتیم ولی کوفته لپه متعلق به یزد است. با این حال دستور پتخت مشابهی با دستور پخت کوفته تبریزی دارد. این غذا با استفاده از گوشت گوسفند، لپه، زرشک، تخم مرغ، پیاز، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و دیگر ادویه ها تهیه می شود.

کوفته معروف یزد در انتها به همراه نون محلی سرو می شود. البته کوفته لپه در برخی از رستوران ها و بخش های یزد به همراه برنج نیز سرو می شود. در آخر توصیه می شود کوفته لپه را با سس گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی سرو کنید.

خوشمزه گردی 🍗

آش کدو

آش ها جزء محبوب ترین غذاهای محلی یزد به شمار می آیند. یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین آش های محلی یزد آش کدو است. این غذا بیشتر در فصل پاییز و زمستان پخته می شود و در این فصل ها برای پیشگیری از بیماری ها و سرماخوردگی بسیار مفید است. به دلیل استفاده از مواد غذایی مغذی در تهیه آن، آش کدو مورد استقبال بسیاری از افراد قرار می گیرد.

برای پختن آش کدو یزد، کدو را خرد کرده و با نخودچی و لپه در داخل قابلمه قرار می دهند. سپس به آن آب اضافه شده و روی حرارت قرار می گیرد تا بجوشد. سپس ادویه جاتی مثل فلفل سبز، پودر فلفل سیاه، زیره، نمک و سیر را هم اضافه می شود.

این غذا به دلیل دارا بودن تمامی عناصر غذائی لازم برای بدن، به عنوان یک منبع عالی پروتئین به شمار می آید. همچنین، آش کدو یزد به دلیل داشتن طعم و مزه ای خوشایند، در منوی بسیاری از رستوران ها و فروشگاه های غذایی در سراسر ایران وجود دارد.

خورش سیب

خورش سیب یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با استفاده از سیب، گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه جات تهیه می شود. این خورش با طعم شیرین و تند همراه است و معمولاً با برنج سفید سرو می  شود.برای تهیه خورش سیب، ابتدا پیاز را رنده کرده و در روغن تفت داده، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید. در مرحله بعد، سیب های خورد شده را به خورش اضافه کرده و به همراه آب، نمک، فلفل، زعفران و دارچین به مدت حدود ۳۰ دقیقه بپزید. در پایان، با نصف لیمو عمانی تزئین کنید.

خورش سیب علاوه بر طعم لذیذ، دارای خواص بسیار زیادی است. به عنوان مثال، سیب حاوی فیبر بالایی است که به هضم بهتر غذا کمک می کند و سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند. همچنین، حضور ادویه جات در این خورش باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات می  شود.

خوشمزه گردی 🍔

بهترین غذاهای محلی شیراز که باید طعم آن را حس کنید

آش گندم

آش گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب استان یزد است که در فصل سرما به عنوان یک غذای گرم و سرشار از انرژی مصرف می شود. این غذا با استفاده از گندم، حبوبات، سبزیجات تهیه می  شود.برای تهیه آش گندم، در ابتدا گندم را شسته و به همراه حبوبات (عدس، نخود و لوبیا) در قابلمه قرار داده و با آب کافی برای حدود 20 تا 30 دقیقه بجوشانید. پس از آن، سبزیجات (پیاز، سیر، شوید، جعفری و شنبلیله) را به قابلمه اضافه کرده و بعد از حدود نیم ساعت دیگر آش گندم آماده سرو است.

آش گندم با عطر و طعم خوشایند خود مخصوص فصول سرد سال است. در نهایت می توانید آش گندم را با نعناع و پیاز سرخ شده تزئین کنید.

کلام پایانی

یزد با بهره مندی از طبیعتی زیبا، تاریخچه کهن و قدیمی و فرهنگی بسیار غنی یکی از بهترین جاذبه های گردشگری ایران است. مردم این شهر به فرهنگ و آداب و رسوم خود بسیار پایبند هستند. این شهر دارای غذاهای محلی بسیار خوشمزه و خوش رنگ و لعاب است. غذاهایی که هم در بین مردم شهر یزد و هم در بین مسافران بسیار محبوب هستند.

در پخت این غذاها از مواد غذایی ارگانیک، محلی و خاص استفاده می شود. در پخت و تهیه غذاهای محلی یزد همچنین از ادویه های مختلفی استفاده می شود. این غذاها ارزش غذایی بالایی دارند و بسیار مفید و مغذی هستند. اگر قصد سفر به یزد و امتحان کردن این غذاهای جذاب را دارید، می توانید با مراجعه به سایت یا اپلیکیشن هف هشتاد سبلیط سفر خود را با بهترین قیمت خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا