انواع کلاس پروازی در سفرهای هوایی

اطلاعات کامل درباره کلاس های پروازی هواپیما

یکی از موارد مهمی که مسافران در زمان خرید بلیط هواپیما باید در نظر بگیرند، انتخاب کلاس پروازی در سفرهای هوایی است. برای خرید بلیط هواپیما به جز مشخص کردن تاریخ، مبدأ و مقصد انتخاب کلاس پروازی نیز مهم است. اطلاع از انواع کلاس های پروازی از اقتصادی یا اکونومی گرفته تا فرست کلاس و بیزینس کلاس به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را بر اساس بودجه و ترجیحات شخصی خود داشته باشید.

[toggle title=”فهرست مطالب:” state=”open”]

[/toggle]

معرفی انواع کلاس پروازی

انواع مختلفی از کلاس پروازی در سفرهای هوایی وجود دارند که برخی از متداول ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  • کلاس اقتصادی (Economy Class)
  • کلاس اکونومی (Premium Economy Class)
  • فرست کلاس (First Class)
  • بیزینس کلاس (Business Class)

کدهای کلاس های پروازی

هر هواپیما یا خط هوایی از کدهای مختلفی برای نشان دادن کلاس های پروازی استفاده می کند. این کدها به سیاست ها و استانداردهای خطوط هوایی بستگی دارد و ممکن است در هر خط هوایی متفاوت باشد اما در بسیاری از موارد معمولاً از کدهای استاندارد زیر استفاده می شود.

کد TPB6D3: این کد شش رقمی که روی کارت پرواز است به عنوان مجوز پرواز شناخته می شوند و حاوی اطلاعات مهمی از جمله مقصد پرواز، نام شرکت هواپیمایی، اطلاعات تماس، جنسیت، سن، تاریخ تولد، محل تولد و شماره پاسپورت مسافران است. این اطلاعات اساسی برای ثبت و مدیریت سفرهای هوایی است و از ضروریات کارت پرواز محسوب می شوند.

بیشتر بخوانیم: راهنمای خواندن بلیط هواپیما

کد Q: نمایانگر کلاس پرواز اقتصادی (اکونومی) است.

کدهای Y، H، M، B: نشان دهنده این است که مسافر کلاس پرواز اقتصادی (اکونومی) را خریداری کرده و هزینه پرواز را پرداخت کرده است.

کد I (یا D): نشان دهنده استفاده از تخفیف در خرید بلیط کلاس پرواز تجاری است.

کد J (یا C): نمایانگر کلاس پرواز تجاری (بیزینس) است.

کد A: مشخص کننده کلاس پرواز درجه یک (VIP) است.

کد E: نشان دهنده خرید بلیط کلاس پرواز اکونومی ویژه است.

کد S/O: به معنای توقف (Stop Over) در طول مسیر پرواز است.

کد SPTC: نمایانگر توقف با مدت زمان طولانی در طول مسیر پرواز است.

کد SSSS: نشان دهنده مسافران امنیتی است و در مواقع خاص ممکن است بر روی کارت پرواز ظاهر شود.

R (سوئیت): این کلاس برای سوئیت ها و کابین های بسیار لوکس هواپیماهای ایرباس A380 استفاده می شود.

CB (صندلی اضافه): کلاس خاصی است که صندلی های اضافه به برخی از مسافران اختصاص داده می شود.

F (نوزادان): مخصوص نوزادان است و قیمت آن معمولاً 10 درصد از قیمت کلاس اختصاصی بزرگسالان است.

CH (کودکان): برای کودکان است و قیمت آن متغیر است و بین 0 تا 50 درصد از قیمت کلاس اختصاصی بزرگسالان کمتر است.

CL (روحانیون): مختص روحانیون است.

DP (دیپلمات ها): مختص دیپلمات ها است و ممکن است خدمات و تسهیلات خاصی برای این گروه فراهم شود.

PG (زائران): مخصوص زائران است.

YGA (نظامیان): مخصوص نظامیان است و برای سفرهای کاری و نظامی استفاده می شود.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با پرواز بدون بار

خدمات کلاس های پرواز هواپیما

هر کلاس پروازی در سفرهای هوایی دارای امکانات و ویژگی های خاص خود است که این ویژگی ها ممکن است در ایرلاین های مختلف نیز با هم فرق داشته باشند. در زیر تعدادی از تفاوت ها و خدمات هر کلاس پروازی را شرح می دهیم.

اکونومی کلاس یا اقتصادی (Economy Class):

  • صندلی های استاندارد با فاصله مناسب
  • خدمات ابتدایی مثل وعده های غذایی ساده
  • هزینه نسبت به کلاس های دیگر کمتر
کلاس پروازی در سفرهای هوایی
کلاس پروازی اقتصادی هواپیما

کلاس پرمیوم اکونومی (Premium Economy Class):

  • صندلی های راحت تر با فاصله بیشتر
  • خدمات بهتر در زمینه غذا
  • داری مجوز حمل بار بیشتر نسبت به اکونومی
  • قیمت متوسط

فرست کلاس (First Class):

  • صندلی های تخت خوابشو: هر مسافر یک صندلی فرست کلاس تک نفره دارد که امکان تخت خوابشو دارد.
  • کابین شخصی با امکانات فراوان: هر نفر یک کابین خصوصی دارد که از امکاناتی چون تلویزیون و سرویس اینترنت رایگان برخوردار است.
  • خدمات بهداشتی جداگانه: مسافران می توانند از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کنند.
  • خدمات کترینگ با کیفیت: بخش کترینگ پرواز فرست کلاس جداگانه است و غذاهای با کیفیت بالا ارائه می کند. مسافران می توانند از یک منوی متنوع هر غذا و یا نوشیدنی را انتخاب کنند.
  • فضای بار مجزا: بار مسافران فرست کلاس جداگانه است و نزدیک به مسافران قرار دارد.
  • سوارشدن و پیاده شدن راحت تر: مسافران این کلاس در زمان سوارشدن و پیاده شدن از هواپیما اولویت بالاتری نسبت به سایرین دارند و در صف ورود و خروج هواپیما منتظر نمی مانند.
  • هزینه این کلاس پروازی گرانتر از سایرین است.

    بیشتر بخوانیم: بررسی مراحل سوار شدن به هواپیما

بیزنس کلاس یا درجه تجاری (Business Class):

  • منوی غذا متنوع: کلاس تجاری، منوی غذایی با گزینه های متنوع و امکان سفارش نوشیدنی های سرد و گرم دارد.
  • ورود و خروج راحت تر و سریع تر: مسافران کلاس تجاری از درهای ویژه ای برای ورود و خروج استفاده می کنند و نیاز نیست در صفوف طولانی در فرودگاه ها منتظر نوبت بمانند.
  • تحول بار سریعتر: هنگام جمع آوری بار، مسافران کلاس تجاری از اولویت بالاتری برخوردار هستند و بارهایشان زودتر تحویل داده می شود.
  • صندلی های تخت خوابشو یا با فاصله بیشتر: در کلاس پروازی تجاری، صندلی ها به شکل تاشو طراحی شده اند که برای مسافران امکان استراحت را فراهم می کند. فاصله بین صندلی ها نیز بیشتر است.
  • مبلمان راحتی: کابین تجاری دارای مبلمان برای استراحت مسافران است.
  • فضای خصوصی: مسافران کلاس تجاری از فضای خصوصی بیشتری بهره مند هستند که امکان انجام کارهای شخصی و استفاده از لوازم الکترونیکی را فراهم می کند.
  • قیمت نسبتا بالا

قوانین کلاس های پروازی

هر ایرلاین ممکن است قوانین خاص خود را داشته باشد اما یکی از مهم ترین موارد در کلاس پروازی در سفرهای هوایی مربوط به قوانین میزان بار مجاز است. در پروازهای داخلی اکونومی مسافران می توانند تا 20 کیلوگرم بار و چمدان به همراه خود حمل کنند. اما در برخی موارد ممکن است میزان بار مجاز به 25 کیلوگرم افزایش یابد. برای پروازهای فرست کلاس و تجاری مسافران مجاز به حمل بار تا 30 کیلوگرم هستند.

همچنین باید به یاد داشته باشید که در هر صورت حداکثر وزن باری که می توانید در کابین هواپیما حمل کنید 7 کیلوگرم است. در پروازهای خارجی نیز میزان بار مجاز هر ایرلانی ممکن است در کلاس های پروازی مختلف با هم فرق داشته باشند اما به طور کلی میزان حداکثر بار مجاز کلاس اقتصادی 30 کیلوگرم، حداکثر میزان بار کلاس بیزینس 40 کیلو گرم و حداکثر میزان بار فرست کلاس 50 کیلوگرم است. توجه داشته باشید که ممکن است این قوانین در برخی ایرلاین ها متفاوت باشد به همین دلیل در زمان خرید بلیط هواپیما از هف هشتاد حتما به کلاس پروازی در سفرهای هوایی دقت کنید.

بیشتر بخوانیم: روش های کنترل ترس از پرواز

جمع بندی

کلاس های پرواز هواپیما از جمله اقتصادی، پرمیوم اکونومی، تجاری و فرست کلاس دارای تفاوت های مهمی در امکانات و خدمات هستند. در کلاس اکونومی معمولاً صندلی ها در یک فضای معمولی قرار گرفته و خدمات پایه ارائه می شود. کلاس پرمیوم اکونومی امکانات بیشتری نسبت به اکونومی از جمله فضای بزرگتر برای پاها و تنوع غذای بیشتر دارد. کلاس تجاری دارای صندلی های راحت تر و فضای شخصی بیشتر است. مسافران این کلاس از خدمات بهتری مانند منوی غذای سفارشی و فضای کاری برخوردارند و برای ورود و خروج به/از هواپیما نیاز به ایستادن در صف ندارند.

پرواز فرست کلاس یک کلاس لوکس و گران قیمت در هواپیما است. مسافران در این کلاس از امکاناتی همچون منوی غذایی ویژه، کابین خصوصی، سرویس بهداشتی مجزا، اینترنت رایگان و صندلی تخت خوابشو بهره مند می شوند. مسافران این پرواز نیاز به ایستادن در صف پرواز ندارند و تحویل بار آن ها زودتر از سایر کلاس ها انجام می شود.

سوالات متداول کلاس پروازی در سفرهای هوایی

کلاس پروازی در سفرهای هوایی نوعی تقسیم بندی است که شرکت های هواپیمایی از آن برای ارائه خدمات مختلف به مسافران استفاده می کنند.

کلاس پرمیوم اکونومی یک گزینه مناسب بین کلاس اکونومی و بیزینس است. این کلاس امکانات بیشتری نسبت به کلاس اکونومی و امکانات کمتری نسبت به کلاس بیزینس در اختیار مسافر قرار می دهد. به طور مثال از صندلی راحت تر و تنوع غذایی بیشتری نسبت به اکونومیک برخورداراست. با انتخاب این گزینه مسافران یک سفر راحت را با کمترین هزینه نسبت به کلاس های بالاتر خواهند داشت

بله، در برخی مواقع شرکت های هواپیمایی به مسافران این امکان را می دهند که با پرداخت هزینه اضافی به کلاس پروازی بالاتر ارتقا یابند. این امر به سیاست هر شرکت بستگی دارد.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *