معرفی بهترین غذاهای محلی کیش

بهترین غذاهای سنتی جزیره کیش

جزیره کیش یکی از محبوب ترین و زیباترین جاذبه های گردشگری در ایران است. این جزیره در بین بقیه جزیره های جنوبی ایران نیز بسیار محبوب است و بسیاری از گردشگران این جزیره را به بقیه جزیره های خلیج فارس ترجیح می دهند. این جزیره در طول سال آب و هوای گرم و شرجی دارد و دارای جاذبه های گردشگری فراوانی است.

علاوه بر این جزیره کیش دارای فرهنگ و آداب ورسوم خاص خود است. مردم این جزیره به سنت ها و رسوم خود پایبندند و غذای محلی بسیار خوش طعم و عطری تهیه می کنند.این جزیره رستوران های مجلل زیادی دارد که در کنار غذاهای معروف ایرانی، غذاهای خیابانی کیش که بسیار محبوب هستند را نیز سرو می کنند.در این مقاله به معرفی تعدادی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی جزیره زیبای کیش و خصوصیات غذای محلی کیش می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

بلیط هواپیما کیش تهران تور کیش بلیط هواپیما شیراز کیش

ویژگی های غذای محلی جزیره کیش

غذای سنتی کیش دارای شاخصه های خاصی هستند که آنها را از سایر غذاهای مشابه در مناطق دیگر متمایز می کند. برخی از مهم ترین شاخصه های این غذاها عبارت اند از:

۱. استفاده از مواد اولیه محلی: در پخت غذای محلی کیش از مواد اولیه محلی استفاده می شود که باعث می شود طعم این غذا بسیار خاص و منحصربه فرد باشد.

۲. استفاده از ادویه های خاص: در غذاهای محلی کیش از ادویه های خاصی مانند زرشک، زعفران، زنجبیل، ریحان و… استفاده می شود که باعث می شود طعم این غذاها بسیار خوشمزه و خاص باشد.

۳. دستور پخت خاص: در غذاهای محلی کیش دستور پخت خاصی وجود دارد که باعث می شود طعم این غذاها بسیار خوشمزه باشد. به عنوان مثال، در تهیه غذای قرمه سبزی از روش خاصی استفاده می شود که باعث می شود طعم این غذا بسیار خوشمزه باشد.

۴. تنوع در غذاها: غذای محلی کیش بسیار متنوع است و شامل انواع مختلفی از غذاهای دریایی، گوشتی و دارای سبزیجات می شود.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با روستای باغو کیش

محبوب ترین غذاهای محلی جزیره کیش

همان طور که گفتیم جزیره کیش دارای غذاهای محلی خوش عطر و طعم و متنوعی است که بسیار مورد پسند گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته اند. این غذاها عمدتاً با گوشت مخصوصاً گوشت ماهی و گوسفند تهیه می شوند و با شیوه های بخصوصی سرو می شوند.

سمک مشوی

سمک مشوی غذای محلی کیش

سمک مشوی کیش یکی از غذا های محلی و سنتی محبوب در جزیره کیش است. این غذای سنتی کیش با استفاده از ماهی سمک تهیه می شود و بسیار خوش طعم و عطر است. سمک مشوی در بسیاری از رستوران های کیش سرو می شود. نکته جالب در باره این غذا محبوبیت آن در بین مردم عرب زبان است و در واقع به عنوان یک نوع غذای عربی نیز شناخته می شود.

برای تهیه سمک مشوی کیش، ابتدا ماهی سمک تمیز شده و پوست آن در دو طرف با چاقو بریده می شود. سپس سمک با نمک و فلفل سیاه تند شده و بر روی یک ظرف قرار داده می شود. سپس ظرف حاوی سمک را بر روی آتش قرار داده و سمک را برای چند دقیقه به طور یکنواخت پخت می کنند. در انتها، سمک با نان لواش، سبزیجات و سس لیمو تزئین شده و سرو می شود.

سمک مشوی کیش از دوران قدیم در جزیره کیش وجود داشته است و مردم با استفاده از روش های سنتی، سمک را بر روی آتش می پختند و با نان لواش و سبزیجات سرو می کردند. با گذر زمان و توسعه صنعت گردشگری در جزیره کیش، رستوران ها شروع به پذیرایی مسافران با سمک مشوی کردند.

مارگوگ

مارگوگ یکی دیگر از غذاهای محلی جزیره کیش است که به واسطه طعم و مزه ای منحصر به فردش معروف شده است. این غذا از حبوبات، گوشت گوسفند، سیب زمینی و انواع سبزیجات تهیه می شود. البته این غذا با دستور پخت های مختلفی تهیه می شود. در این مقاله به معرفی روش تهیه و تاریخچه ی این غذا پرداخته ایم.

مارگوگ از بهترین غذاهای سنتی کیش
مارگوگ از بهترین غذاهای سنتی کیش

تاریخچه ی مارگوگ:

مارگوگ یکی از اولین غذاهای محلی و سنتی جزیره کیش است که برای بیشتر مردم محلی این جزیره به عنوان یکی از غذاهای فرهنگی و محبوب قلمداد می شود. این غذای محلی کیش در شمال غربی کیش و در دوران قاجار تهیه می شد. در آن دوران، این غذا بیشتر به عنوان یکی از غذاهای معروف خانواده های اشرافی شناخته می شد. اما با گذر زمان و افزایش تعداد گردشگران، این غذا به یکی از غذاهای محبوب و معروف در جزیره کیش تبدیل شده است.

روش تهیه مارگوگ:

برای تهیه این غذا، ابتدا حبوبات را در آب جوش بپزید. سپس سیب زمینی ها را پوست کنید و به اندازه ی مناسب رنده کنید. همچنین سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، تره فرنگی و جعفری را هم خرد کرده و در یک قابلمه با روغن تفت دهید. سپس گوشت گوسفند را به مواد قبلی اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. به آن ادویه هایی مانند فلفل، زردچوبه و نمک اضافه کنید.

در مرحله بعد، حبوبات را به مواد دیگر اضافه کرده و آن را با آبی که حبوبات را پخته اید، مخلوط کنید. اکنون غذای شما آماده ی سرو است. می توانید مارگوگ را با نان لواش سرو کنید و برای تزئین آن از سبزیجات تازه ای مانند تره فرنگی و جعفری استفاده کنید. به طورکلی این غذا دستور پخت های متفاوتی مخصوصاً در استان هرمزگان دارد (به عنوان مثال در بخش هایی از استان هرمزگان از آلو و لیمو عمانی به جای حبوبات در این غذا استفاده می کنند) ولی در کیش معمولاً به این روش تهیه می شود.

بیشتر بخوانیم: 9 تا از بهترین رستوران های کیش که باید بری…

کوکو ماهی بندری کیش

کوکو ماهی بندری کیش یکی از غذاهای محبوب در جزیره کیش است که با استفاده از ماهی بندری تهیه می شود. برای تهیه کوکو ماهی بندری کیش، ابتدا ماهی بندری تمیز شده و پوست و استخوان آن جدا شده و خرد می شود.

سپس پیاز و سیر رنده شده به همراه تخم مرغ، آرد نان، زعفران، نمک و فلفل به ماهی اضافه می شود و همه با هم مخلوط می شود. سپس روغن در قابلمه گرم شده و مخلوط ماهی به صورت کوکو در آن سرخ می شود. پس از سرخ شدن یک طرف، کوکو برعکس می شود تا طرف دیگر نیز سرخ شود. در انتها، کوکو ماهی بندری با نان لواش و ترشیجات تزئین شده و سرو می شود.

این غذای محلی کیش از دوران قدیم وجود داشته است. مردم با استفاده از روش های سنتی، ماهی بندری را خرد کرده و با تخم مرغ و پیاز به صورت کوکو درآورده اند. با گذر زمان و توسعه صنعت گردشگری در جزیره کیش، این غذا کم کم به منوی رستوران های کیش اضافه شد.

کله کندی

کله کندی جزیره کیش یکی از غذاهای محلی ایران است که معمولاً از ماهی ساردین پهلو طلایی می شود. برای تهیه کله کندی جزیره کیش، ابتدا ماهی ساردین پهلو طلایی یا ماهی عومه را تمیز کرده و برش داده، سپس آن را در آب نمکی برای چند ساعت قرار می دهند تا تمامی خون ماهی از بین برود.

سپس ماهی را در تابه ای با روغن سرخ کرده و پیاز را همراه با آن تفت می دهند. سپس گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای کوبیده شده را به تابه اضافه کرده و آن را با هم مخلوط می کنند. در انتها، با اضافه کردن تخم مرغ، روی ماهی می ریزند و همه را با هم مخلوط می کنند تا کله کندی جزیره کیش آماده سرو شدن باشد. این غذا معمولاً با نان محلی کیش یا برنج سفید سرو می شود.

هریسه

هریسه یکی از غذاهای سنتی و محبوب کیش است که در اکثر مناطق کشور سرو می شود. این غذا اغلب در صبحانه و شام سرو می شود و با نان تازه و سبزیجات خورده می شود. برای تهیه هریسه، ابتدا باید گندم را شسته و درون ظرفی قرار داده و آن را با آب پر کنید. بعد از حدود یک ساعت، محتویات ظرف را در قابلمه ای بر روی حرارت بالا قرار داده تا به جوش آید. بعد از آن، حرارت را کم کنید. گندم را برای حدود سه ساعت به آرامی و هم بزنید تا هریسه به خوبی پخته شود.

برای افزایش مزه و طعم این غذای محلی کیش، می توانید به آن روغن یا کره و ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و سیر اضافه کنید. همچنین، برای تزئین هریسه می توانید از خردل، گوجه فرنگی و ترشیجات استفاده کنید.

کباب کیشی

کباب کیشی یکی از غذاهای محلی معروف در جزیره کیش است که با استفاده از گوشت بوقلمون تهیه می شود. این کباب با طعم و مزه ای خاص و خوشمزه همراه است و به صورت سنتی با نان لواش و سبزیجات تزئین شده و سرو می شود.

برای تهیه کباب کیشی، گوشت بوقلمون به صورت تکه های کوچک بریده می شود و در مخلوطی از پیاز رنده می شود. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون به مدت حداقل 2 ساعت به خوبی ماساژ داده می شود. سپس گوشت را روی مشبک قرار داده و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آتش پخته می شود. کباب کیشی با نان لواش و سبزیجات تزئین شده سرو می شود. سبزیجات معمولاً شامل ریحان، جعفری، تره، نعنا و گشنیز است. همچنین برای افزایش طعم، می توان یک قاشق روغن زیتون روی سبزیجات بریزید.

بیشتر بخوانیم: چه موقع بریم کیش؟!

سخن پایانی

جزیره کیش از زیباترین و محبوب ترین جزیره های جنوب ایران است که گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به خود جلب می کند. این جزیره دارای آب وهوای گرم و شرجی و جاذبه های گردشگری بی نظیر و جذاب است. غذاهای محلی این جزیره بسیار متنوع و خوش طعم و عطر هستند تا جایی که این غذاها حتی در استان های دیگر ایران نیز پخته می شود. اگر قصد سفر به این جزیره زیبا و محبوب را دارید می توانید به آسانی بلیط هواپیما خود را از سایت یا اپلیکیشن هف هشتاد خریداری کنید و از اقامت خود در این جزیره لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا