راهنمای سفر به روستای سرولات
گیلان عروس شمال ایران و سرسبزترین استان کشور است. ترکیبی از جنگل های بکر و انبوه، مناطق ساحلی شنی و صخره ای، ییلاقات خوش آب و هوا و غذاهای خاص و خوشمزه، این منطقه را به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل کرده است. روستاهای این استان، جاذبه های زیادی برای مسحور کردن ما دارند. اگر می خواهید دمی از دغدغه های زندگی شهری دور باشید، آب و هوای تمیز و سالم استشمام کنید و غذهای اصیل و ناب استفاده کنید، نباید سفر به ییلاقات و روستاهای کوچک این استان را از دست بدهید. سفر به روستای سرولات همه چیزهایی که از یک سفر ناب به شمال ایران می خواهیم را دارد، ترکیبی از رودخانه و جنگل و ویوی دریا همراه با ناهار و شام خوشمزه گیلانی.
در این مقاله از هف هشتاد با جاذبه های دیدنی روستای سرولات بیشتر آشنا می شویم و بررسی خواهیم کرد که چرا گردشگرانی که به فکر چشیدن مزه های ناب و بازدید از جاهای دیدنی گیلان هستند، این روستا را برای بازدید انتخاب می کنند.
جنگل سرولات کجاست؟
سرولات یک روستای کوچک اما پربازدید در شمال ایران و نزدیک به شهر چابکسر است. جنگل سرولات در اطراف این روستا و نزدیک به منطقه ای کوهستانی قرار دارد. سرولات همچنین نزدیک به رامسر، یکی از پربازدیدترین شهرهای استان قرار دارد. جنگل سرولات در دره ای در ابتدای دامنه شمالی کوه های البزر و در نزدیکی کوه سماموس واقع شده است. دو رود «آچی رود» و «کوروئه» هم در این جنگل زیبا جاری هستند.
فاصله سرولات تا رامسر چقدر است؟
رامسر یکی از زیباترین و پربازدیدترین شهرهای شمالی است که در استان مازندران قرار دارد. رامسر در غربی ترین بخش مازندران واقع شده و با استان گیلان هم مرز است. اگر به رامسر سفر کنید هم می توانید از زیبایی های بی نظیر این شهر استفاده کنید و هم پس از طی کردن فاصله ای کوتاه وارد استان گیلان شوید. روستای سرولات فاصله چندانی با رامسر ندارد. فاصله رامسر تا سرولات در حدود 22 کیلومتر است.
اگر در یکی از هتل های رامسر اقامت دارید، می توانید تنها در عرض یک ساعت یا کمتر خود را به این روستای زیبا برسانید. برای این کار، ابتدا از رامسر به سمت رشت حرکت کنید. در راه به شهر ساحلی چابکسر وارد خواهید شد. میدان آخر این شهر، میدان سرولات نام دارد که یک جاده کوهستانی از آن جدا می شود. وارد جاده شوید و روستای لیمه سرا را پشت سر بگذارید. جنگل و روستای سرولات در آخر این جاده قرار گرفته است.
بیشتر بخوانیم: راهنمای سفر به ماسوله، روستای پلکانی ایران
فاصله سرولات تا دریا چقدر است؟
سرولات روستایی کوهستانی است که فاصله چندانی هم با دریا ندارد. اگر در سرولات اقامت کنید می توانید در عرض چند دقیقه خود را به دریا برسانید. نزدیک ترین ساحل دریای خزر به سرولات، شهر چابکسر است. شما با طی کردن تنها سه کیلومتر می توانید خود را به دریا و ساحل چابکسر برسانید. سفر به روستای سرولات و اقامت در این منطقه باعث می شود تا همه زیبایی های طبیعی را یک جا در اختیار داشته باشید.
فاصله سرولات تا جواهرده چقدر است؟
جواهرده روستایی ییلاقی و رویایی در دل کوهستان های شمال و در نزدیکی رامسر است. اگر در یکی از هتل ها و مراکز اقامتی جواهرده اقامت داشتید، می توانید برای صرف یک غذای گیلانی خوشمزه، به رستوران های سنتی سرولات بروید. برای این کار باید از مسیر جواهرده، رامسر، چابکسر و سرولات استفاده کنید. شما می توانید تنها در حدود 40 دقیقه این مسیر 28 کیلومتری را طی کنید.
جاهای دیدنی سرولات
سرولات روستایی کوچک اما بسیار زیبا و سرسبز است. روستایی خوش آب و هوا در دل جنگل های هیرکانی، با دو رودخانه خروشان، باغ های پرتقال و نارنج، رستوران های محلی معروف و منظره ای چشم نواز از بالای کوهستان به دریای خزر. اما در سفر به روستای سرولات، باید از چه مکان هایی دیدن کنیم؟
-
جنگل سرولات
جنگل های این منطقه از گیلان، بسیار انبوه و بکر هستند. بوی دود و نان تازه، صدای پرندگان و گله گوسفندان، خنکای کوهستان و صدای آب های خروشان رودخانه ها همراه با مه جنگلی در غروب، فضایی رویایی را برای گردشگران رقم می زند.
-
اقامت در خانه های جنگلی سنتی
با این که ویلاسازی های مدرن به این بخش از گیلان هم رسیده و ظاهر روستا را از یکدستی درآورده است اما هنوز هم می توانید در سرولات خانه های سنتی گیلانی با سقف های شیروانی و طارمی های بلند را پیدا کنید. برخی از این خانه های چوبی سنتی بازسازی شده اند و شما می توانید آن ها را برای اقامت کرایه کنید.
-
رودخانه های خروشان
هنگام سفر به روستای سرولات، با منظره های طبیعی بی مانندی روبه رو می شوید. این منظره های زیبا دست کمی از چشم اندازهایی ندارند که در کارت پستال ها می بینیم. رودخانه های کورئه و آچیرود، در سرولات، رودهایی خروشان هستند که ترکیبی زیبا در کنار جنگل به وجود آورده اند. شما می توانید در کنار این رودخانه ها اتراق کنید یا در جاهای کم عمق آن، ماهیگیری کنید.
بیشتر بخوانیم: شیطان کوه لاهیجان کجاست؟!
-
چشم اندازهای فوق العاده
یکی از به یاد ماندنی ترین جاذبه های دیدنی در سفر به روستای سرولات، مناظر و چشم اندزاهای طبیعی در این منطقه به جنگل و دریا است. با بالا رفتن از جاده کوهستانی این منطقه، شما می توانید منظره ای ترکیبی از دریا، جنگل های مه گرفته و باغ های مرکبات را زیر پایتان ببینید.
شکم گردی هنگام سفر به روستای سرولات گیلان
یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری در سفر به روستای سرولات، رفتن به رستوران های سنتی در این روستای ییلاقی زیبا است. شاید هدف بسیاری از مسافرانی که به این نقطه از گیلان می آیند، همین سر زدن به این رستوران ها و غذاخوری های سنتی باشد. بیشتر این رستوران ها و غذاخوری های محلی را خانم هایی که اهل همین روستا هستند، اداره می کنند.
رستوران خاور خانم
یکی از مشهورترین رستوران های در گیلان که می توانید در این منطقه پیدا کنید، رستوران خاور خانم است. در این رستوران کوچک و صمیمی، شما می توانید انواع غذاها و پیش غذاهای معروف گیلانی مانند کباب ترش، باقالی قاتوق ، مرغ شکم پر، میرزا قاسمی، ترش تره و… را با طعم اصیل خود بچشید. منظره جذاب کوهستان که از تراس این رستوران می بینید یکی دیگر از دلایلی است که نباید رفتن به رستوران خاور خانم را از دست بدهید. البته اگر برای ناهار به این رستوران می روید، بهتر است از قبل بدانید که ممکن است مجبور شوید مدتی در صف منتظر بمانید.
رستوران دربند لطفی
یکی دیگر از رستوران های معروف سرولات، رستوران دربند لطفی است که غذاهای گیلانی با کیفیت بالا را در یک رستوران با صفا سرو می کند. مشاهده منظره دریا و جنگل های مه گرفته همراه با صرف غداهای خاص و خوشمزه، چیزی است که نباید هرگز در سفر به روستای سرولات از دست بدهید. این رستوران هم در روستای سرولات و درست روبه روی رستوران خاورخانم قرار گرفته و جالب این جا است که توسط برادر خاور خانم اداره می شود.
رستوران خاله مرضیه یا باغ آرامش
یکی دیگر از مکان هایی که می توانید در سفر به روستای سرولات، ناهار و شام خود را صرف کنید، باغ آرامش است. سرآشپز این رستوران یک بانوی محلی به نام خاله مرضیه است. در این رستوران می توانید در آلاچیق هایی رو به منظره کوهستانی، غذاهای با کیفیت محلی صرف کنید. پیشنهاد می کنیم که صرف چای آتیشی را بعد از غذا در رستوران خاله مرضیه از دست ندهید.
بیشتر بخوانیم: جاهای دیدنی ماسال، بهشت استان گیلان
اقامت در روستای سرولات
سرولات در سال های اخیر به یک منطقه گردشگری پرطرفدار در بین مسافران تبدیل شده است. پیدا کردن مکانی برای اقامت در این منطقه باصفا، چندان سخت نیست. شما هم می توانید به صورت آنلاین هتل رزرو کنید و در این روستا اقامت داشته باشید و هم از محلی ها سراغ مکانی برای اقامت را بگیرید. اقامت در ویلاها و خانه های سنتی و جنگلی در این منطقه، طرفداران زیادی دارد.
هتل کاسپین و هتل پارسیان، هتل های مدرن و لوکسی هستند که در نزدیکی چابکسر قرار دارند. اگر دوست دارید لذت اقامت در کلبه های جنگلی محلی را بچشید، می توانید اقامتگاه های بومگردی این منطقه را برای اسکان انتخاب کنید. اقامتگاه های بومگردی مانند گیله بوم، گیشار، مشتی مریم و ترنگ طلا از جمله اقامتگاه هایی هستند که می توانید برای سفر به روستای سرولات، از قبل رزرو کنید.
سخن آخر
اگر از سفر به مقصدهای همیشگی خود در شمال کشور خسته شده اید، سفر به روستای سرولات یک گزینه جذاب برای آشنایی با سنت های مردم گیلان است. در سرولات می توانید اقامتگاه های سنتی و با صفا اجرا کنید، کنار رودخانه کمپ بزنید، ماهیگری کنید و از تماشای مناظر طبیعی جنگل و دریا از بالای کوهستان لذت ببرید. بعد از همه این تفریحات هم می توانید سری به رستوران های سنتی و خوش منظره این روستای جذاب برنید.
نکته مهم در مورد سفر به سرولات در استان گیلان این است که این منطقه در نزدیکی یکی از بزرگ ترین فرودگاه های شمال ایران یعنی فرودگاه رامسر قرار دارد. از فرودگاه رامسر تا این روستا تقریبا 25 کیلومتر فاصله است و می تواند گزینه ای جذاب و به یاد ماندنی برای سفر آخر هفته ها باشد.