بلیط هواپیما به عنوان یکی از مهمترین اسناد مرتبط با سفرهای هوایی، دارای اطلاعات مهمی است که برای مسافران حائز اهمیت می باشد. نوشته های روی بلیط هواپیما مجموعهای از اطلاعات است که در آنها جزئیات مختلفی از سفر و شرایط آن ذکر شده است. خواندن بلیط هواپیما به شما کمک میکنند تا سفر خود را به خوبی برنامهریزی کنید و با شرایط سفر آشنا شوید.
در ادامه قصد داریم طور اصولی و کامل نحوه خواندن بلیط هواپیما را مرور کنیم و تمامی قسمتهای مهم بلیط را معرفی نماییم. ضروری است به یاد داشته باشید که ساختار و اطلاعات موجود در بلیط، بدون تغییر باقی میماند، بگونهای که نوع بلیط شما (الکترونیکی یا چاپی) تأثیری بر آن ندارد.
قبل از سفر مراحل سوار شدن به هواپیما رو مرور کن!
آموزش خواندن بلیط هواپیما
همانطور که در ابتدا گفتیم، نوشته های روی بلیط هواپیما، اطلاعات ضروری مرتبط با پرواز را به شما ارائه می دهند که برای تجربه یک سفر خوب تا حد زیادی مهماند.
این اطلاعات به دو بخش اصلی تقسیمبندی میشوند: مشخصات پاسپورت، اطلاعات شخصی مسافران و اطلاعات پرواز. اطلاعات پرواز در سمت راست بلیط و اطلاعات بلیط در سمت چپ قرار دارد.
اطلاعات پرواز در سمت راست:
در این بخش، جزئیاتی مرتبط با نحوه پرواز شما درج شده است. این اطلاعات شامل موارد زیر میشود:
- مبدا: شهر یا فرودگاهی که پرواز شما از آنجا آغاز میشود.
- مقصد: شهر یا فرودگاهی مقصد پرواز
- شماره ترمینال: اگر فرودگاه مبدا یا مقصد دارای ترمینالهای مختلفی است، شماره ترمینال مورد استفاده برای پرواز شما اعلام میشود.
- تاریخ پرواز: تاریخ انجام پرواز، به همراه تاریخ میلادی و تاریخ شمسی نمایش داده میشود.
- ساعت شروع پرواز: زمانی که هواپیما از مبدا حرکت میکند.
- ساعت رسیدن به مقصد: زمانی که پرواز شما به مقصد می رسد.
اطلاعات بلیط در سمت چپ:
این بخش شامل مشخصات مسافر و جزئیات تیکت شما است. این اطلاعات شامل موارد زیر میشود:
در بخش مشخصات پاسپورت و اطلاعات شخصی مسافران، جزئیات مهمی از جمله نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت، ملیت و شماره پاسپورت مسافران درج میشوند. این اطلاعات بسیار حیاتی هستند و اهمیت بسزایی در یک سفر هوایی با خیال آسوده دارند.
چند ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشیم؟
اطلاعات شخصی
نام و نام خانوادگی مسافران باید دقیقا همانند اطلاعات پاسپورت باشد تا هیچ گونه ابهامی در هنگام ترتیبات سفر ایجاد نشود. تاریخ تولد نیز به دقت بررسی میشود تا مطابق با مشخصات پاسپورت باشد.
جنسیت و ملیت مسافران هم اطلاعاتی هستند که باید صحیح و مطابق با پاسپورت ارائه شوند.
عبارات اختصاری:
- MR: مسافر آقا بزرگسال
- MRS: مسافر خانم بزرگسال
- CHD: مسافران کودک
- INF: مسافر نوزاد تاکیدی بر سن و جنسیت بوده و باید با سن و جنس مسافر مطابقت داشته باشد.
شماره پاسپورت یا Passport No
شماره پاسپورت به عنوان بخش اصلی اطلاعات شناسایی مسافر، اهمیت بسیاری دارد. اطمینان حاصل کنید که شماره پاسپورت دقیق و بدون اشتباه در بلیط به ثبت رسیده باشد.
با توجه به اهمیت اطلاعات مذکور، توصیه میشود که مسافران پیش از تایید بلیط، تمام اطلاعات مشخصات پاسپورتی خود را با دقت بررسی کرده و از تطابق آنها با اطلاعات پاسپورت اطمینان حاصل کنند تا مشکلات ممکن در طی سفر به حداقل رسانده شوند.
- تاریخ صدور بلیط: تاریخی که بلیط هواپیمای شما صادر شده است.
- شماره صندلی: شماره صندلیی که در طول پرواز برای شما اختصاص داده شده است.
- کلاس پرواز: نوع کلاسی که در آن پرواز خواهید بود.
این اطلاعات، برای شما امکان فهم بهتری از جزئیات سفر فراهم میکند و کمک میکند تا بدون ابهام و با آگاهی کامل به سفر خود بپردازید.
اگر ترس از پرواز داری این مقاله ارو از دست نده!
سایر اطلاعات بلیط هواپیما
روی بلیط هواپیما، علاوه بر اطلاعات اصلی پرواز و مشخصات مسافر، اطلاعات دیگری نیز قرار دارد که به شما در طول سفر کمک میکند. این اطلاعات ممکن است متنوع باشند و به طور کلی به منظور اطلاعرسانی و راحتی مسافران در سفر درج میشوند.
- وضعیت پرواز: اگر پرواز دارای تاخیر یا تغییرات دیگری باشد، وضعیت جدید پرواز ممکن است در بلیط ذکر شود.
- کد ایستگاه: در صورتی که پرواز شما توقف دارد، کد فرودگاههای میانی (ترانزیت) نیز ممکن است درج شده باشد.
- قوانین و مقررات: توضیحاتی درباره قوانین لغو بلیط، تغییرات پرواز و سیاستهای استرداد وجه ممکن است روی بلیط درج شود.
- شماره تماس اضطراری: یک شماره تلفن که در صورت بروز مشکل در سفر، میتوانید با آن تماس بگیرید.
- اطلاعات تغذیه: اگر سفر طولانی باشد، نوع و زمان وعدههای غذایی در طول پرواز ممکن است درج شود.
- شرایط بار: اطلاعاتی درباره محدودیتها و قوانین حمل بار و بستههای خصوصی.
- اطلاعات بستههای خصوصی: در صورت حمل بستههای خصوصی یا بار غیرعادی، محدودیتها و قوانین مرتبط با آنها نیز درج میشوند.
- وضعیت (Status): به طور عمومی باید با کلمه “بله” (OK) مشخص شده باشد، مگر آنکه مشکل خاصی وجود داشته باشد که نیازمند گزارش سریع به شرکت هواپیمایی خود باشد.
- شماره مرجع یاPNR: شماره ای که در انتهای ستونی سمت چپ بلیط قرار گرفته به معنای “شماره مرجع رزرو” است. این کد منحصر به فرد به شما کمک میکند تا بتوانید به راحتی جزئیات پرواز و رزرو خود را در سیستم هواپیمایی بررسی کنید. شماره مرجع معمولاً یک رشته حروف و اعداد است که بر روی بلیط شما نوشته میشود و با استفاده از آن میتوانید وضعیت رزرو و پرواز خود را از طریق وبسایت یا اپلیکیشن شرکت هواپیمایی چک کنید. این کد بسیار مهم است و به شما اجازه میدهد به سرعت اطلاعات مرتبط با پرواز خود را کنترل کنید و در صورت لزوم تغییرات موردنیاز را اعمال کنید یا بلیط خود را مجددا پرینت بگیرید.
- شماره ووچر: بلیط هایی که از طریق سامانههای خرید و فروش بلیط هواپیما مانند “هف هشتاد” صادر میشوند، شماره واچر برای پیگیری رزرواسیون بلیط دارند. این شماره هنگام رزرو هتل نیز به مسافر داده میشود. این شماره واچر که به عبارت دیگر “کد واچر” نیز خوانده میشود، یک کد منحصر به فرد است که برای شناسایی و پیگیری رزرواسیون بلیط هواپیما و هتل به کار میرود. با استفاده از این کد، مسافران میتوانند به راحتی و بدون نیاز به اطلاعات شخصی دیگر، جزئیات رزرو و وضعیت آن را بررسی کنند. همچنین این شماره واچر میتواند در هنگام رفتن به هتل برای رزرو اقامت نیز مورد استفاده قرار گیرد.
در نهایت بلیط هواپیما شامل اطلاعات کاملی است که به مسافر این امکان را می دهد تا به راحتی از پرواز خود استفاده نماید. این اطلاعات جزئیاتی مانند تاریخ، زمان، مبدأ و مقصد، شماره صندلی، اطلاعات مسافر مانند نام و مشخصات تماس، و همچنین دستورالعملها و محدودیتهایی که ممکن است در مورد تغییر یا لغو پرواز وجود داشته باشد، را در بر میگیرد.
توجه داشته باشید که نوع اطلاعات ممکن است بسته به شرکت هواپیمایی و نوع پرواز متغیر باشد، اما در کل، بلیط هواپیما دارای اطلاعات کاملی است که به شما در برگزاری سفر بهتر و اطمینانبخش کمک میکند.