بررسی مراحل سوار شدن به هواپیما
زمانی که اولین بار با هواپیما سفر میکنید ممکن است درباره مراحل سوار شدن به هواپیما اطلاعات زیادی نداشته باشید. سفر با هواپیما میتواند بسیار راحت باشد اگر به خود استرس راه ندهید و از تشریفات پرواز و سفرهوایی آگاهی داشته باشید. با سوار شدن به هواپیما در کوتاهترین زمان به مقصد خواهید رسید و این وسیله نقلیه امکان سفر به دور دستترین نقاط را هم برای شما فراهم میکند.
از زمانی که وارد فرودگاه میشوید تا زمانی که از گیت پرواز عبور میکنید و وارد هواپیما میشوید معمولا چند ساعت زمان میبرد؛ بنابراین اولین کاری که پیش از پرواز باید انجام بدهید زمانبندی مراحل و حضور به موقع در فرودگاه است.
مراحل سوار شدن به هواپیما
- حضور در فرودگاه
- عبور از گیت بازرسی
- مراجعه به پیش خوان شرکت های هواپیمایی
- دریافت کارت پرواز و تحویل بار
- بازرسی نهایی و چک پاسپورت
- ورود به سالن انتظار
- عبور از گیت پرواز
- ورود به هواپیما
زمان حضور در فرودگاه
همیشه چند ساعت پیش از پرواز باید در فرودگاه حضور داشته باشید تا مراحل سوار شدن به هواپیما را بدون عجله و کامل طی کنید. اگر به سفر خارجی میروید باید سه ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید و تشریفات لازم را انجام دهید. اما پرواز داخلی بعضی تشریفات پروازهای خارجی (مانند پرداخت عوارض خروج از کشور) را ندارد. اگر سفر داخلی دارید کافی است یک الی یک و نیم ساعت زودتر از پرواز در فرودگاه حاضر باشید.
عبور از گیت بازرسی انتظامی
زمانی که وارد فرودگاه میشوید، چند ورودی پیش روی شما قرار دارد که هر کدام به یک سالن بزرگ ختم خواهد شد. مسافران با چمدانها و همراهان خود، مقابل این ورودیها در صف ایستادهاند. با رسیدن نوبت شما، باید با همراهانتان خداحافظی کنید. سپس چمدانها را از دستگاه چک امنیتی عبور میدهید و خودتان نیز از گیت بازرسی میگذرید. البته اگر سفر داخلی دارید همراهان شما نیز میتوانند با شما از گیت بازرسی عبور کنند.
در این قسمت از مراحل سوار شدن به هواپیما، تمام چمدانهای خود را روی تسمه نقاله قرار میدهید تا مورد بررسی قرار بگیرند. هنگامی که خودتان از گیت عبور میکنید یک مامور به بازرسی بدن شما میپردازد (گیت ورودی خانمها و آقایان جداست). پس از اینکه اجازه عبور پیدا کردید و از گیت رد شدید، میتوانید چمدانها را از طرف دیگر تسمه نقاله بردارید.
توجه کنید که اگر داخل چمدانتان لپ تاپ دارید، باید جداگانه بررسی و از گیت رد شود.
چگونه بلیط هواپیما را ارزان تر از همیشه بخریم؟!
دریافت کارت پرواز دومین مرحله سوار شدن به هواپیما
دومین مرحله از مراحل سوار شدن به هواپیما، گرفتن کارت پرواز است. از اولین ورودی (بازرسی) که عبور کردید وارد سالن بزرگی میشوید که گیتهای مختلف در آن قرار دارد. هر یک از این پیشخوانها به یک شرکت هواپیمایی تعلق دارد؛ از روی تابلوی اعلانات سالن میتوانید شماره گیت مربوط به شرکت هواپیمایی مورد نظرتان را پیدا کنید. پس از اینکه پیشخوان مورد نظر را پیدا کردید، باید کارت شناسایی یا پاسپورت خود را به مامور نشان دهید.
کارت پرواز برای سفر داخلی
برای سفرهای داخلی لازم است که کارت شناسایی (کارت ملی یا شناسنامه) نشان دهید؛ سپس مامور، اطلاعات را وارد سیستم میکند و در صورتی که با بلیط پرواز شما تطبیق داشته باشد، کارت پرواز خود را میگیرید. برای رفع مشکلات و طرح سوالات هم میتوانید به باجه اطلاعات در سالن مراجعه کنید.
البته یک راه دیگر برای کسانی که بار و چمدانی ندارند هم وجود دارد که بدون مراجعه به پیشخوان، خودشان کارت پرواز بگیرند. دستگاههایی در فرودگاه وجود دارد که با وارد کردن کد ملی و شماره پرواز خود میتوانید بدون معطلی کارت پرواز بگیرید. این کارت را در آخرین مرحله هنگام خروج از گیت پرواز به مامور خط هوایی تحویل خواهید داد.
کارت پرواز برای سفر خارجی
در مراحل سوار شدن به هواپیما در سفرهای خارجی به جای کارت ملی یا شناسنامه، از شما پاسپورت میخواهند. (البته کارت شناسایی باید همراهتان باشد). پاسپورت شما توسط مامور مربوطه بررسی و اطلاعاتتان وارد سیستم میشود؛ سپس در صورت تطابق همه چیز کارت پرواز خود را تحویل میگیرید. توجه کنید که پاسپورت شما باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد.
در مراحل سوار شدن به هواپیما هنگام تحویل بار دقت لازم را داشته باشید.
در مرحلهای که از گیت عبور میکنید و کارت پرواز میگیرید، باید چمدانهای خود را نیز تحویل بدهید؛ این چمدان ها اتیکت میخورند تا با وسایل دیگران قاطی نشوند. مامور مورد نظر از شما میخواهد چمدان خود را روی تسمه قرار دهید تا در آن جا وزن کشی و به قسمت بار منتقل شوند.
هنگام وزن کشی چمدانها، اگر اضافه بار داشته باشید باید به بانک موجود در سالن بروید و مبلغ اضافه بار را پرداخت کنید. یا این که از بار خود کم کرده و آن را به وزن مورد نظر برسانید. پس از این کار میتوانید به گیت بازگردید و دوباره بار را تحویل دهید.
پرداخت عوارض
مراحل سوار شدن به هواپیما سفر داخلی تا این جا تقریبا به پایان رسیده است. مسافران سفرهای خارجی به محض تحویل بار و دریافت کارت پرواز باید به بخش چک پاسپورت بروند تا مهر خروج بگیرند؛ اما پیش از مراجعه به این بخش باید عوارض خروج از کشور را پرداخته باشند. پرداخت عوارض را میتوانید هم از طریق سایت اختصاصی پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق کیوسکهایی که در فرودگاه تعبیه شده اند پرداخت کنید. در غیر این صورت باید به باجه بانکی سالن بروید و با پرداخت این عوارض، قبض خود را دریافت کنید. در صورتی که سفر داخلی دارید نیاز به پرداخت عوارض خروج از کشور نیست.
چک پاسپورت
ماموران در قسمت چک پاسپورت، ابتدا فیش پرداخت عوارض را از شما میگیرند؛ سپس پاسپورت و تاریخ انقضای آن را بررسی میکنند؛ اطلاعات شخصی و چهرهتان نیز ارزیابی میشود و موارد قانونی و امنیتی را در سیستم چک میکنند. چنانچه مشکل خروج از کشور نداشته باشید (ممنوع الخروج نباشید) مهر خروج میگیرید.
توجه کنید که دو عدد از گیتهای چک پاسپورت، در اختیار اتباع خارجی قرار دارد و بقیه گیتها برای شهروندان ایرانی در نظر گرفته شده است. بنابراین پیش از اینکه در صفی بایستید به تابلوی بالای آن توجه کنید که زمان خود را از دست ندهید.
ورود به سالن انتظار (ترانزیت فرودگاهی)
در مراحل سوار شدن به هواپیما جهت انجام سفرهای داخلی، مسافران پس از گرفتن کارت پرواز خود مستقیما به بخش بازرسی نهایی میروند. اما اگر سفر خارجی دارید، پس از انجام تمام این مراحل، باید وارد سالن انتظار یا سالن ترانزیت شوید تا زمان پرواز فرا برسد. معمولا در این سالنها کافی شاپهایی وجود دارد که بتوانید وقت خود را در آن جا سپری کنید.
این سالن، گیشهها یا گیتهایی دارد که در زمان اعلام پرواز باید به سمت آنها بروید. از روی تابلوی اعلانات داخل سالن، میتوانید شماره گیت خود را پیدا کنید. سعی کنید روی صندلیهایی که نزدیک به خروجی گیت هستند منتظر بمانید. این کار به شما کمک میکند هنگام رسیدن زمان پرواز، زمانتان از دست نرود؛ چرا که ممکن است گیت پرواز شما شلوغ باشد.
آخرین بازرسی
این بخش، آخرین مرحله از مراحل سوار شدن به هواپیما پیش از پرواز است. در این بخش بازرسی پایانی انجام میشود که نسبت به بازرسیهای قبلی سختگیرانهتر است. شما باید تمام اشیاء فلزی (مانند گوشی، سکه، کلید وغیره) از جیبهای خود خارج کنید و در سبدها قرار دهید؛ سپس خود از گیت عبور کنید. اگر در این زمان زمان صدای آلارم شنیدید نگران نباشید؛ ممکن است به خاطر کمربند یا دکمه فلزی و غیره باشد.
عبور از گیت پرواز
این بخش مربوط به همان آخرین مرحله بازرسی، از مراحل سوار شدن به هواپیما سفر داخلی و خارجی است. هر شرکت هوایی گیت مخصوص خود را دارد که باید از آن رد شوید تا به هواپیما برسید؛ اگر تابلوی بالای گیت را نگاه کنید نام خط هوایی، شماره و ساعت پرواز را در آن خواهید دید.
مسئولان خط هوایی، چهل و پنج دقیقه تا نیم ساعت قبل از پرواز از مسافران دعوت میکنند که سوار هواپیما شوند. در این زمان شما باید خود را به گیت خروجی رسانده و در صف بایستید تا زمان سوار شدن به هواپیما برسد. برای عبور از این قسمت لازم است کارت پرواز خود را به مسئول مربوطه نشان دهید تا مسافران را سرشماری کنند.
سوار شدن به هواپیما
در آخرین قسمت از مراحل سوار شدن به هواپیما از گیت پرواز که عبور کردید، وارد تونلی میشوید که به هواپیما متصل است. گاهی نیز اتوبوسهایی، شما را به هواپیما میرسانند. وارد هواپیما که شدید، مهمانداران مسافران را به سمت صندلی هایشان هدایت میکنند. مسافران باید ساکهای دستی و وسایل همراه خود را داخل محفظه بالای سرشان قرار دهند؛ سپس روی صندلی خود بنشینند و کمربند ایمنی ببندند.
این طبیعی است که پیش از اولین پرواز، استرس داشته باشید. با این حال دقت کنید که چند ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید؛ مدارک لازم مانند بلیط، مدارک شناسایی، و برای پروازهای خارجی، قبض پرداخت عوارض خروج و پاسپورت همراهتان باشد و هنگام عبور از گیتها، به تابلوی اعلانات و مشخصات پرواز خود توجه کنید.
بررسی کیفیت هواپیمایی ایران ایر
قوانین فرودگاه استانبول
اکنون با مراحل سوار شدن به هواپیما آشنا شدید اما آیا با قوانین فرودگاه استانبول آشنا هستید؟ آیا میدانید مجاز به حمل چه کالاهایی هستید؟
در این بخش قوانین فرودگاه استانبول را در مورد ورود کالا به ترکیه بررسی میکنیم. در نظر داشته باشید که در این بخش تنها در مورد قوانین فرودگاهی ترکیه صحبت میکنیم. بنابراین اگر پرواز شما عبوری است و مقصد اصلی شما ترکیه نیست، بهتر است قوانین فرودگاه کشور مقصد را بررسی کنید.
به همراه داشتن دخانیات
به طور کلی افراد بالای 18 سال مجاز به حمل تنباکو و سیگار هستند. البته مقدار مشخصی برای این اقلام در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال یک فرد میتواند 600 نخ سیگار، 50 نخ سیگار برگ، 250 گرم تنباکو و 200 برگ کاغذ سیگار را به همراه خود وارد هواپیما و فرودگاه ترکیه کند.
لازم به ذکر است که محدودیتهایی در این زمینه نیز اعمال شده است. به عنوان مثال شما نمیتوانید به صورت همزمان 600 نخ سیگار را به همراه تنباکو و کاغذ سیگار وارد ترکیه کنید.
قوانین فرودگاه استانبول برای حمل مواد غذایی
مسافران استانبول میتوانند موادغذایی از جمله قهوه، چای، شکلات و آبنبات را در حجم محدود در چمدان داشته باشند. بر اساس قوانین فرودگاهی ترکیه مسافران میتوانند از هر یک از این اقلام حداکثر 1 کیلوگرم به همراه داشته باشند.
زیورآلات و ادکلن
مسافران میتوانند تا 600 میلی لیتر عطر و ادکلن را وارد خاک ترکیه کنند اما در مورد طلا شرایط متفاوت است. قوانین فرودگاه استانبول حمل طلا و جواهرات را به منزله قاچاق کالا تلقی میکند چراکه کیفیت طلای ایران از طلای ترکیه بالاتر است. اگر نگران حمل جواهرات شخصی خود هستید باید بدانید که فرودگاه استانبول به شما اجازه میدهد تا سقف 15 هزار دلار طلا و جواهر را به همراه داشته باشید.
قوانین فرودگاه استانبول در مورد داروها
حمل داروهایی مانند کدئین بدون نسخه پزشک امکانپذیر نیست. برای به همراه داشتن داروهایی مانند استامینوفن و قرص سرماخوردگی نیازی به ارائه نسخه پزشک ندارید.
قوانین فرودگاهی ترکیه در مورد حیوانات خانگی
هر مسافر میتواند 2 حیوان خانگی را با خود وارد خاک ترکیه کند. البته حتما باید پیش از پرواز اقدامات لازم را در خصوص دریافت گواهی واکسیناسیون و گواهی رسمی دامپزشکی انجام دهید و حیوان خانگی شما نیز باید گذرنامه داشته باشد.
قوانین مربوط به ورود و خروج ارز به ترکیه
قوانین فرودگاه استانبول ممنوعیتی برای حمل ارز به ترکیه وضع نکرده است. در واقع شما میتوانید هر اندازه دلار یا یورو را وارد این کشور کنید. البته اگر ارزش ارزی که همراه دارید بیشتر از 5 هزار دلار است، باید به محض ورود به فرودگاه ترکیه این مسئله را اعلام کنید تا مبلغ در پاسپورت شما درج شود.
مسافران در بازگشت میتوانند 5000 دلار را از ترکیه خارج کنند. اگر هنگام ورود مبلغ بیشتری به همراه داشتهاید هنگام خروج باید این مسئله را اعلام کنید تا با بررسی پاسپورت به مشکل برنخورید.
لوازم شخصی
کالاهای الکترونیکی مانند لپتاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه در یک کیف جداگانه نگهداری کنید چرا که ماموران فرودگاه استانبول این اقلام را چک میکنند و اگر آنها را در چمدان خود قرار داده باشید چمدان باز میشود.
نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید مربوط به لوازم فلزی است. سعی کنید لوازم فلزی را در کیف دستی قرار دهید تا وجود این وسایل منجر به باز شدن چمدان شما نشود.