معرفی جاهای دیدنی چابهار

چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران، شهری که چهار فصلش بهار است و در نزدیکترین فاصله از آب های آزاد قرار دارد. کشتی‌های اقیانوس پیما در اسکله آن لنگر انداخته‌اند و به تاجران از سراسر جهان اجازه می‌دهند به تجارت خود در این بندر برسند. اما جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این شهر تحت‌الشعاع موقعیت تجاری آن قرار نمی‌گیرد. در این مطلب جاهای دیدنی چابهار را برای گشت و گذار در نوروز 1403 معرفی می‌کنیم.

جذاب ترین جاهای دیدنی چابهار

کوه‌ های مینیاتوری

کوه های مینیاتوری چابهار
کوه های مینیاتوری یکی از جاهای دیدنی چابهار است.

این کوه‌ها با امتداد دیدنی‌های شگفت‌انگیز چابهار به موازات ساحل از منطقه کچو تا نزدیک خلیج گواتار، از جاذبه‌ های گردشگری چابهار به‌شمار می‌روند.

تالاب لیپار

این تالاب که به تالاب صورتی نیز معروف است، یکی از زیباترین و بکرترین جاهای دیدنی چابهار است که در 15 کیلومتری شرق بندر و در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار – گواتر قرار دارد. وجود پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، طاووس و عقاب دریایی زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.

مسجد جامع دزک

مسجد جامع دزک
مسجد جامع دزک یکی از جاهای دیدنی چابهار است.

این مسجد در روستای دزک در سه کیلومتری شرق سراوان قرار دارد. زمان ساخت مسجد مشخص نیست، احتمالا قدمت این مسجد به زمان صفویه می‌رسد. مصالح به کار رفته در دیوارها و ستون‌ها خشت و چینی بوده و پوشش سقف از محصولات نخل، خرما و سرو ساخته شده است.

موزه محلی چابهار

ساختمان قدیم فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جای مانده، اکنون موزه محلی چابهار است. این بنا بر سکویی به ارتفاع 1.5 متر و مساحتی در حدود 650 متر مربع ساخته شده و دارای سه درب ورودی، تعدادی اتاق، راهرو وغیره است.

کوه‌ های مریخی چابهار

کوه های مریخی چابهار
کوه های مریخی یکی از جاهای دیدنی چابهار است

مشاهده این کوه‌های غیرزمینی تجربه‌ای کاملا متفاوت است. گویی نقاش چیره دست طبیعت هنر غریزی خود را در دشت‌های بلوچستان به کار برده و با قلم موی ظریف خود برجستگی‌های خیره‌کننده‌ای را از زمین بیرون کشیده است. شیارها و کنده کاری‌ها ظاهری ماورایی به کوه‌ها بخشیده است. بنابراین از آنها به عنوان کوه‌های مریخی نیز یاد می‌شود.

در فاصله 50 کیلومتری شرق شهر چابهار می‌توان کوه‌های مریخی را از دورست دید اما برای ورود به منطقه و لمس زیبایی آن باید تجهیزات کافی برای کوهپیمایی را به همراه داشته باشید.

سه غار چابهار

مجموعه سه غار چابهار، شامل دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در روستای باستانی تیس در 9 کیلومتری شمال غربی، از دیگر جاذبه‌ های گردشگری چابهار است. اگر به تاریخ علاقه دارید، حتما از این جاذبه چشمگیر این شهر تاریخی دیدن کنید. به ویژه برای بازدیدکنندگان علاقه مند به آیین‌های قومیتی و مراسم باستانی، دیدن از این غارها بسیار جذاب خواهد بود.

کوه گل افشان

تپه‌ای را تصور کنید که شبیه یک آتشفشان فعال است و به جای مواد مذاب، گل خاکستری شفابخش از دهانه آن بیرون می‌ریزد. این فانتزی در کوه گل افشان چابهار به واقعیت تبدیل شده است. در جنوب جاده کهیر-زرآباد، یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی چابهار، یعنی کوه گل افشان به چشم می‌خورد. مجموعه‌ای از چندین تپه با ارتفاعات مختلف که تنها یکی از آنها فعال است.

زمانی که باران نیامده باشد، بالا رفتن از کوه تقریبا آسان است. در بلندترین نقطه کوه سوراخی به عمق حدود نیم متر وجود دارد که پوشیده از گل است و هر چند دقیقه یکبار مقداری گل از چاله بیرون می‌آید و با صدای خاصی شبیه به شلیک گلوله پخش می‌شود. این احتمال وجود دارد که کل این کوه در طول سالیان متمادی به دلیل فعالیت این چشمه ایجاد شده باشد. اما جالب‌تر، خواص درمانی این گل‌ها است که در درمان بیماری‌هایی مانند درد مفاصل، ناراحتی‌های ستون فقرات و عصبی موثر است.

ساحل صخره ‌ای چابهار

ساحل صخره‌ای چابهار به ساحل دریای بزرگ چابهار نیز معروف است. این ساحل را می‌توان قطعه‌ای از بهشت ​​دانست. ساحلی صخره‌ای پوشیده از خزه‌های کوچک و سبز است. نزدیکی سواحل دریای بزرگ به دریای عمان باعث شده است که آب با صخره‌ها برخورد کرده و امواج آتشفشانی بی نظیری ایجاد کند. صدای برخورد آب با صخره‌ها، آبی نقره‌ای دریا و آرامش بی نظیر آن، حرکت خرچنگ‌ها و لاک پشت‌های کوچک وغیره این ساحل زیبا را به یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی چابهار تبدیل کرده‌اند.

دهکده درک

دهکده درک جاهای دیدنی چابهار
دهکده درک جاهای دیدنی چابهار

اگر اهل تورهای روستایی هستید و می‌خواهید مکان‌های جالب و شگفت‌انگیزی را کشف کنید، حتما به روستای درک چابهار بروید. این روستا یکی از معروف‌ترین جاذبه‌ های گردشگری چابهار است که زیبایی فوق العاده آن چشمان شما را خیره می‌کند.

روستای دیدنی درک در زرآباد چابهار تصویری رویایی و باورنکردنی را پیش روی شما قرار داده است. در این روستا ساحل صخره‌ای، ساحل شنی، ساحل ماسه‌ای و ساحل مرجانی در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند. در روستای زیبا و بکر درک می‌توانید مجموعه‌ای از درختان استوایی، نخل، بوته‌های ذرت و هندوانه، درختان موز وغیره را ببینید. یکی از شگفتی‌های روستای درک وجود چاه‌هایی با آب شیرین و زلال است که در کنار دریا قرار دارند.

طبیعت درک فوق‌العاده زیباست و وجود تپه‌های شنی، ساحل مرجانی، کوه، جنگل و دریا در کنار هم، چشم اندازهای طلایی غروب آفتاب و دیگر شگفتی‌های این روستا زیبایی آن را بیش از پیش کرده است.

قلعه پیروز گت

قلعه پیروز گت در بخش مرکزی بندر چابهار و در پنج کیلومتری شمال غربی روستای تیس واقع شده است. قدمت این اثر مربوط به دوره اشکانیان و ساسانیان است.

درخت مکرزن

درخت مکرزن نام درخت معروفی در شهرهای چابهار و نیکشهر است. این درخت یکی از جاذبه‌های گردشگری این دو شهر محسوب می‌شود. منشا این گیاه از هند شرقی بوده و دارای برگهای پهن است و شاخه‌های آن به سمت پایین سرازیر شده و در شن‌ها ریشه می‌بندند.

رودخانه باهوکلات

رودخانه باهوکلات پرآب‌ترین رودخانه‌ سیستان و بلوچستان و عامل اصلی حیات در جنوب این استان محسوب می‌شود. این رودخانه به دلیل زیستگاه تمساح ایرانی از اهمیت ویژه‌ای برای گردشگری برخوردار است. این رودخانه آب‌های مناطق وسیعی از بخش‌های جنوبی شهرستان ایرانشهر و شهرستان چابهار را جمع‌آوری کرده و به دریای عمان می‌ریزد.

مسجد جامع تیس

از جمله جاهای دیدنی چابهار می‌توان به این مسجد اشاره کرد. مسجد جامع تیس که از نظر معماری شبیه به مساجد پاکستان و هند است، مانند اکثر مساجد اهل سنت مناره دارد. صحن این مسجد هر مسافری را حتی برای اولین بار به یاد تابلوهایی پر از رنگ‌های زیبا می‌اندازد. مناره و گنبدهای زیباتر با رنگ‌های سبز و قرمز و درها با شیشه‌های رنگی منظم و نامنظم، نماهای خیره‌کننده‌ای به مسجد بخشیده است.

بندر گواتر چابهار

در آخرین نقطه مرزی شهرستان چابهار و در تماس با مرز پاکستان، بندری کوچک و باستانی اما حاصلخیز به نام «گواتر» وجود دارد. گواتر، برش کوچکی از منطقه سیستان و بلوچستان، همچون نگینی بهشتی در سواحل دریای عمان می‌درخشد. گواتر به دلیل مجاورت با جنگل‌های حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیط زیست محسوب می‌شود.

روستای رمین

یکی از جاذبه ‌های گردشگری چابهار که یکی از زیباترین جاهای دیدنی این منطقه به حساب می‌آید، روستای رمین است که در هفت کیلومتری بندر چابهار قرار دارد. طبیعت بکر این روستای منحصر به فرد و دیدنی آن را به مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است. در این روستای زیبا می‌توانید شگفتی‌های طبیعت را ببینید.

آبنمای بلوچستان چابهار

به جرات می‌توان گفت یکی از شگفت انگیزترین و دیدنی‌ترین جاهای دیدنی چابهار، آبنمای بلوچستان است، پدیده‌ای نادر و طبیعی که در دریا رخ می‌دهد و بازدید آن می‌تواند ساعت‌ها شما را مجذوب خود کند.

آبنمای زیبای بلوچستان از برخورد آب دریا با صخره‌های سنگی ایجاد شده است، سوراخ‌های زیر صخره‌ها باعث می‌شود که آب دریا با فشار زیاد و مانند آبنمای بزرگ و دیدنی بیرون بیاید. شما می‌توانید کوه، جنگل یا حتی دریا را در جاهای دیگر پیدا کنید، اما فواره بلوچستان را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد.

جنگل حرا چابهار

جنگل حرا چابهار در نزدیکی رودخانه باهوکلات و منطقه ساحلی خلیج گواتر قرار دارد. جنگل حرا یکی دیگر از جاذبه ‌های گردشگری چابهار است که حتما باید ببینید. اگر دوست دارید ساعاتی از سفر خود را در مناطق دیدنی و تفریحی چابهار بگذرانید، جنگل حرا ناب‌ترین و دست نخورده‌ترین مناظر و طبیعت را برای شما دارد. می‌توانید در جنگل حرا قایق سواری کنید و در مناظر زیبای این جنگل گشتی فراموش نشدنی داشته باشید.

قبرستان جن تیس

قبرستان جن تیس یکی از ترسناک‌ترین مکان‌های چابهار است. این قبرستان در یکی از روستاهای نزدیک چابهار به نام تیس قرار دارد. این روستا یکی از قدیمی‌ترین روستاهای جنوب ایران است. قدمت این روستا به صدها سال و حتی قبل از دوران اسلامی می‌رسد. جالب است بدانید که در کتب تاریخی تمدن، روستای تیس همزمان با حمله اسکندر مقدونی به ایران وجود داشته است.

در وسط این روستای باستانی گورستانی مرموز وجود دارد که به گفته کارشناسان حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد! اندازه سنگ قبرهای این گورستان آن را به قبرستانی مرموز تبدیل کرده است. سنگ قبرهای بسیار بزرگی در این قبرستان به چشم می‌خورد و داستان‌های ماوراء طبیعی در مورد قبرستان روستای تیس تعریف می‌شود.

به گفته مردم محلی، این مقبره‌ها متعلق به شیاطین هستند. آنها معتقدند جن‌ها مردگان خود را در حصار سنگی این قبرستان دفن می‌کنند. جالب است که برخی از اهالی به طور جدی معتقدند اجنه شب‌ها برای عزاداری و مرثیه سرایی بر مزار گمشدگان خود می‌روند. همچنین، آنها معتقدند که اگر شخصی در شب از این قبرستان عبور کند، جن‌ها آنها را نفرین می‌کنند و مجازات سختی خواهند داشت! هنوز اطلاعات علمی دقیقی از این گورستان در دست نیست. پس بهتر است شب‌ها از این قبرستان دیدن نکنید! هرگز حس مرموز بازدید از این قبرستان را فراموش نخواهید کرد!

سخن پایانی

چابهار یکی از شهرهای جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان، تنها بندر اقیانوسی ایران است. چابهار علاوه بر موقعیت تجاری، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوانی نیز دارد. هوای این شهر و اطراف آن همیشه بهاری و معتدل است و به همین دلیل به آن چابهار می‌گویند. جاهای دیدنی چابهار تمام نشدنی هستند و توصیه می‌شود با خرید بلیط هواپیما از هف هشتاد تعطیلات نوروز را در این شهر سپری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا