آرامگاه حافظ در شیراز کجاست؟

همه چیز درباره حافظیه شیراز

حافظ، شاعر و عارف نامی، آثاری که از زمان و مکان فراتر رفته و اشعاری ماندگار در جهان ادبی بر جای گذاشته است. یکی از جاهای دیدنی های شیراز، آرامگاه حافظ شیرازی معروف به حافظیه می باشد. آرامگاه حافظ در میان باغی زیبا قرار دارد؛ باغ به وسیله یک ایوان به دو بخش شمالی و جنوب تقسیم می شود.

باغ حافظیه شیراز با حوض های مستطیل شکل، نهرها و فضای سبز آراسته شده، محیطی آرام را برای بازدیدکنندگان ایجاد کرده است. فضای باغ در فصل بهار با شکوفه های بهار نارنج و عطر مست کننده آن ها شاعرانه می شود.

اگر قصد سفر به شیراز را دارید، بازدید از حافظیه باید در صدر فهرست شما باشد. در نزدیکی آرامگاه حافظ، مکان های دیدنی زیادی از جمله آرامگاه سعدی، مسجد نصیرالملک و دروازه قرآن قرار دارند. شما می توانید با اقامت در یکی از هتل های نزدیک به حافظیه با آرامش و به راحتی از بازدید این مجموعه تاریخی-فرهنگی لذت ببرید.

معرفی آرامگاه حافظ

چطور به حافظیه شیراز برسیم؟

آرامگاه حافظ در منطقه 3 شیراز، بین چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات، روبروی ورزشگاه حافظیه قرار دارد. برای رسیدن به این مجموعه می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید.

  1. اولین راه، استفاده از وسیله نقلیه شخصی است. اگر از مسیر مرودشت به شیراز بروید، در ورودی شهر، دروازه قرآن را خواهید دید. پس از دروازه قرآن وارد خیابان آیت الله ربانی شوید و پس از رسیدن به میدان ابوالکلام آزاد به سمت خیابان ربانی بروید. زمانی که به میدان قائم رسیدید به سمت چپ بپیچید و وارد خیابان آزادی شوید. کمی که به جلوتر بروید به آرامگاه حافظ خواهید رسید.
  2. اگر می خواهید با اتوبوس به مقصد برسید، خط های زیر در مسیر رفت و برگشت در چهارراه حافظیه توقف دارند:
  • ایستگاه شهید دستغیب تا نارنجستان؛
  • خط میدان گلستان به سمت پایانه نمازی؛
  • خط ایستگاه میدان کلبه به سمت خیابان ارم؛
  • ایستگاه ولیعصر به سمت رکن آباد و زیباشهر.
  1. برای رسیدن به حافظیه شیراز می توانید از مترو نیز استفاده کنید. برای این منظور در ایستگاه مترو زندیه پیاده شوید و با اتوبوس خط ایستگاه شهید دستغیب به سمت خیابان نارنجستان بروید. نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به مترو زندیه، ایستگاه خیابان سعدی است. پس از سوار شدن به مترو از این ایستگاه به حافظیه می رسید.

بیشتر بخوانیم: راهنمای جامع سفر به شیراز

تاریخچه آرامگاه حافظ

آرامگاه حافظ قرن هاست که بخشی جدایی ناپذیر از میراث فرهنگی و ادبی شیراز بوده است. تاریخچه این بنای دیدنی به سال 1452 برمی گردد، زمانی که بنای کوچک گنبدمانندی در نزدیکی قبر حافظ به دستور میرزا ابوالقاسم بابر گورکانی ملقب به بابر بن بایسنقر، فرماندار تیموری شیراز ساخته شد. زمین اصلی محل قرارگیری آرامگاه، بیش از دو هکتار وسعت داشته و بخشی از قبرستان های شیراز بوده است. باغ گلگشت مصلی که در اشعار حافظ بارها از آن یاد شده نیز در همین حوالی بود.

در دوران صفویه و افشاریان، آرامگاه دو بار، یک بار به دستور شاه عباس و سپس به دستور نادرشاه افشار، بازسازی شد. اما در زمان کریم خان زند بود که سنگ مرمر جدیدی برای مزار حافظ ساخته و یکی از غزلیات معروف حافظ بر آن حک شد. این آرامگاه از آن زمان تاکنون چندین بار در طول تاریخ تخریب و بازسازی شده است.

سرانجام در سال 1935 سازه کنونی حافظیه شیراز با طراحی آندره گدار معمار و باستان شناس مشهور فرانسوی ساخته شد. آندره برای طراحی آرامگاه از عناصر معماری زندیه استفاده کرد. آرامگاه حافظ علی رغم بازسازی های فراوان، گواهی بر میراث ماندگار این نابغه ادبی است و هرساله بازدیدکنندگانی را از سراسر جهان به سوی خود می کشاند.

معماری حافظیه شیراز

مجموعه حافظیه ترکیبی زیبا از معماری سنتی و مدرن با عناصری است که در طول قرن ها به آن افزوده و اصلاح شده است. طراحی پیچیده آرامگاه و اطراف آن مملو از نمادگرایی و عرفان می باشد که بیانگر معنویت عمیق شعر حافظ است.

برای نمونه ورودی مقبره عمدا از خیابان اصلی پنهان شده و حس زارآلودی را در فضا ایجاد می کند. پنهان بودن آرامگاه از خیابان اصلی، نمادی از زندان اندیشه های صوفیانه حافظ در دنیای مدرن است. نمادهای دیگری که در این مجموعه می توانید پیدا کنید عبارتند از: قسمت جنوبی حافظیه نمادی از جهان مادی است، باید از این قسمت عبور کرده و به آسمان نزدیک شوید. در بیرون گنبد نمادی از بهشت ​​و کلاه درویشی ترکی وجود دارد.

همچنین مسیر منتهی به آرامگاه با 9 پله ردیف شده که نمایانگر 9 سطح آسمان در ادبیات فارسی است. باید از این قسمت عبور کنید تا به آرامگاه که خورشید است برسید. نمای بیرونی گنبد نمایانگر آسمان است؛ در حالی که فضای داخلی با کاشی هایی به رنگ های گوناگون تزیین شده که هر کدام نمایانگر جنبه ای از طبیعت و الهی هستند.

در قسمت شمالی آرامگاه حافظ هشت درب وجود دارد که در هماهنگی با هشت ستون آرامگاه است. این درها نمادی از ملکوت به شمار می روند و ستون های آرامگاه نمایانگر قرن ظهور حافظ در جهان خاکی است. عده ای این هشت درب را نمادی عرفانی از درهای بهشت می دانند. همچنین ساختار و رنگ بندی گنبد آرامگاه نمادی از آسمان است.

یکی از جذاب ترین ویژگی های حافظیه، حوض بزرگ کنار آرامگاه است؛ بازدیدکنندگان برای برآورده شدن آرزوهای خود در آن سکه می اندازند.

بیشتر بخوانیم: کی بریم شیراز؟!

هزینه بازدید از آرامگاه حافظ

در روزهای عادی قیمت بلیط برای بازدیدکنندگان داخلی پنج هزار تومان و برای گردشگران خارجی صد هزار تومان است. شما می توانید با پرداخت این مبلغ حدود یک تا دو ساعت از آرامگاه و محوطه آن بازدید کنید و از این مجموعه زیبا لذت ببرید. البته این قیمت مربوط به بهمن ماه 1402 است.

همچنین امکان تهیه بلیط حافظیه شیراز از دو راه وجود دارد. ضمن اینکه می توانید برای تهیه آن از باجه های بلیط درب ورودی مجموعه اقدام کنید، امکان خریداری آن به صورت آنلاین هم وجود دارد. در صورتی که آنلاین بلیط را تهیه کنید، دیگر نیازی نیست که در صف طولانی خرید بلیط منتظر بمانید.

ساعات بازدید از حافظیه شیراز

مجموعه حافظیه در فصل های بهار و تابستان از ساعت 8 تا 22 و در پاییز و زمستان از ساعت 8 تا 19 باز است. البته در ایام نوروز به دلیل حضور گردشگران زیاد، بازدید از آرامگاه حافظ به صورت بیست و چهار ساعته امکان پذیر می باشد. گاهی اوقات ممکن است این ساعات به دلایل مختلفی تغییر کند.

جاهای دیدنی اطراف آرامگاه حافظ

با کمی پیاده روی به سمت شمال شرقی حافظیه به باغ خیره کننده جهان نما می رسید که مکانی عالی برای تفریح و استراحت است. در ادامه فهرستی از معروف ترین مکان های دیدنی اطراف حافظیه را به همراه فاصله تا حافظیه مشاهده می کنید. فاصله با توجه به استفاده از وسیله نقلیه شخصی و میانگین 50 کیلومتر بر ساعت سرعت درج می شود:

  • باغ جهان نما: این باغ در فاصله بسیار نزدیکی از آرامگاه حافظ قرار دارد (850 متر) و به راحتی با چند دقیقه پیاده روی به این محل می رسید.
  • مسجد سلمان: این مسجد در محله حافظیه شیراز و در بلوار چهل مقام قرار دارد. بنابراین به راحتی با چند دقیقه پیاده روی از آرامگاه به این مکان برسید.
  • باغ دلگشا: مسافت تا باغ دلگشا 4 کیلومتر یعنی حدود 5 دقیقه است.
  • آبشار مصنوعی شیراز: فاصله تا آبشار مصنوعی شیراز 4.1 کیلومتر و در حدود 6 دقیقه است.
  • سعدیه: فاصله تا حافظیه 4 کیلومتر است و در کمتر از 5 دقیقه به سعدیه می رسید.
  • باغ نارنجستان: نارنجستان 4 کیلومتر و در حدود 5 دقیقه با آرامگاه حافظ فاصله دارد.
  • بازار و مسجد وکیل: فاصله حافظیه تا این بناهای تاریخی 5 کیلومتر یعنی حدود 6 دقیقه است.
  • سرای مشیر: مسافت تا این سرا 4 کیلومتر یعنی حدود 5 دقیقه رانندگی است.
  • حمام وکیل: مسافت تا این بنا 3.2 کیلومتر یعنی حدود 5 دقیقه رانندگی است.
  • مسجد نصیرالملک: مسافت تا آرامگاه 4 کیلومتر یعنی حدود 5 دقیقه است.
  • عمارت شاپوری: مسافت تا حافظیه 4.2 کیلومتر یعنی حدود 16 دقیقه است.
  • بازار مسگرها: فاصله تا بنا حدود 3.6 کیلومتر یعنی 5 دقیقه رانندگی است.
  • بازارچه سنتی حاجی: مسافت تا حافظیه 5 کیلومتر، یعنی در حدود 6 دقیقه رانندگی است.
  • باغ ارم: فاصله حافظیه تا باغ ارم 5 کیلومتر و حدود 5 دقیقه است.
  • شاهچراغ : مسافت آرامگاه حافظ تا شاهچراغ 4.3 کیلومتر یعنی حدود 6 دقیقه است.
  • مسجد جامع عتیق شیراز: مسافت حافظیه تا این مکان 4.5 کیلومتر یعنی حدود 19 دقیقه است.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با سوغات و صنایع دستی شیراز

هتل های نزدیک حافظیه شیراز

اگر می خواهید در نزدیکی حافظیه اقامت داشته باشید، هتل اطلس، هتل تخت جمشید، هتل رویال شیراز، هتل پارک سعدی، هتل ارگ و هتل پارسه از جمله بهترین هتل های شیراز هستند.

چندین گزینه اقتصادی از جمله هتل پارک سعدی، هتل ارگ و هتل پارسه نیز در نزدیکی حافظه قرار دارند. هف هشتاد به شما کمک می کند بهترین هتل نزدیک آرامگاه حافظ را که مطابق با انتظارات و شرایط شماست، رزرو کنید. در ادامه برخی از این هتل ها را معرفی می کنیم که هر یک خدمات و امکانات متنوعی را ارائه می دهند.

هتل پارک سعدی

هتل چهار ستاره سعدی پارک شیراز که در سال 1341 تاسیس شده است، به عنوان یکی از هتل های برتر شیراز شناخته می شود. هتل سعدی که در مجاورت دروازه قرآن و نزدیک آرامگاه حافظ قرار دارد، رو به باغ دیدنی جهان نماست که امکان بازدید از این باغ زیبا را نیز برای شما فراهم می کند. درواقع شما با ده دقیقه پیاده روی می توانید به مجموعه حافظیه برسید. موقعیت مناسب این هتل، آب و هوای مطبوع را برای مهمانان تضمین می کند.

هتل سعدی شیراز دارای 53 اتاق و سوئیت است که در دو ساختمان مجزا توزیع شده اند. همچنین تیمی از کارکنان مجرب و آموزش دیده به گرمی از مهمانان خود استقبال می کنند.

هتل رویال شیراز

یکی از دیگر هتل هایی که می توانید به منظور نزدیکی به حافظیه شیراز رزرو کنید، هتل چهار ستاره رویال است. هتل رویال شیراز به عنوان یک مجموعه گردشگری منحصر به فرد، از دیگر هتل های منطقه متمایز است. این مجموعه که در کنار جاذبه هایی مانند پارک کوهپایه، بناهای تاریخی از جمله دروازه قرآن و رستوران ممتاز هفت خوان قرار دارد، تجربه ای جامع را ارائه می دهد. همه این جاذبه ها در امتداد بلوار قرآن (بلوار آیت الله ربانی) جمع شده اند و میهمانان را در آب و هوای مطبوع شیراز و مناظر فریبنده غرق می کنند.

هتل رویال شامل شش طبقه با 44 اتاق است. این هتل دارای مجموعه ای از امکانات رفاهی از جمله رستوران، کافی شاپ، مجموعه ورزشی، سالن کنفرانس، کافی نت، اتاقی آرام و پارکینگ سرپوشیده می باشد.

بیشتر بخوانیم: 10 تا از بهترین رستوران های شیراز برای خوشمزه گردی

هتل اطلس

هتل سه ستاره اطلس که به خاطر امکانات استثنایی و کارکنان ماهر خود شهرت دارد، یک انتخاب عالی برای اقامتی راحت در شیراز است. ویژگی برجسته این هتل نیز موقعیت عالی آن در قلب تاریخی شهر است که آن را به نقطه شروع مناسبی برای کشف گنجینه های فرهنگی همچون آرامگاه حافظ تبدیل می کند.

این هتل برای مسافران تخفیف هایی همراه با خدمات ترانسفر و گشت های تاریخی با راهنما ارائه می دهد. در رستوران هتل غذاهای مختلف مطابق با ذائقه های گوناگون سرو می شوند و تجربه لذت بخشی از غذا خوردن را برای مهمانان تضمین می کنند. با دسترسی رایگان به اینترنت، اقامت شما در هتل اطلس هم راحت و هم لذت بخش است.

هتل آناهیتا

هتل آناهیتا از هتل های دو ستاره شیراز است. این هتل در سال 1344 ساخته و در سال 1384 بازسازی شده است. هتل آناهیتا دارای 22 واحد در دو طبقه می باشد.

اگر می خواهید از جاذبه های گردشگری مانند حافظیه شیراز، ارگ کریم خان، باغ ارم، خانه زینت الملوک، بازار و حمام وکیل دیدن کنید، با ماشین حدود هشت دقیقه با آن ها فاصله دارید. همچنین در حدود دوازده دقیقه به شاهچراغ می رسید. ایستگاه مترو و اتوبوس در چند قدمی این هتل قرار دارند. فاصله تا ترمینال شش دقیقه، فرودگاه هفده دقیقه و راه آهن تا هتل آناهیتا 32 دقیقه است.

برای راحتی مسافران در این هتل رستوران و کافی شاپ وجود دارد که می توانید انواع غذاها و نوشیدنی ها را در آن نوش جان کنید. اگر می خواهید غذای خود را در رستوران دیگری صرف کنید، می توانید به رستوران لاویا که در چند قدمی هتل قرار دارد، بروید.

هتل آپارتمان شمس

هتل آپارتمان شمس شیراز نیز موقعیتی متفاوت و خاص قرار دارد. این هتل در خیابان حافظ واقع شده است که از جنوب به بازار وکیل و از شمال به حافظیه و باغ جهان نما منتهی می شود. هتل شمس دارای 45 واحد اقامتی در 8 طبقه می باشد.

منظره شهر از هتل آپارتمان شمس بسیار دیدنی است. زیرا رو به دروازه قرآن است و همین موضوع باعث جذابیت این هتل شده است.

واحدهای آپارتمانی این هتل شیک و جذاب هستند و امکاناتی مناسب ارائه می دهند. کارکنان هتل نیز به خوبی از مهمانان خود استقبال می کنند. رستوران هتل منوی متنوعی دارد.

بیشتر بخوانیم: معرفی بهترین اقامتگاه های بوم گردی شیراز

سخن آخر

به طور خلاصه هرساله افراد زیادی از سراسر دنیا برای بازدید از آرامگاه حافظ به شهر شیراز می روند. زیرا حافظیه نه تنها مورد علاقه دوستداران شعر و ادبیات است، بلکه فرهنگ غنی ایران را نشان می دهد. اگر به شیراز سفر کردید، حتما از جاذبه های گردشگری و تاریخی اطراف حافظیه نیز بازدید کنید. با گشت و گذار در این شهر، زیبایی شیراز را که قرن ها الهام بخش شاعران و مسافران بوده است، تجربه خواهید کرد.

هف هشتاد ضمن ارائه بلیط شیراز و رزرو هتل مورد نظر شما، بهترین تورهای شیراز را نیز برگزار می کند تا شما با آسودگی خاطر سفری به یادماندنی به این شهر داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا